Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 09:06

Καλαμάτα: Παράσταση διαμαρτυρίας για παραπομπή νηπιαγωγών (βίντεο)

Καλαμάτα: Παράσταση διαμαρτυρίας για παραπομπή νηπιαγωγών (βίντεο)

Παράσταση διαμαρτυρίας για την απόφαση της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΠΥΣΠΕ Μεσσηνίας να παραπέμψουν σε Πειθαρχικό Συμβούλιο, για να δικαστούν δύο προϊσταμένες νηπιαγωγοί, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης, πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι, παρουσία αρκετών μελών του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του νομού στην είσοδο του Διοικητηρίου.

Η πρόεδρος του συλλόγου Χριστίνα Λαδά παρατήρησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διαμαρτυρίες μέχρι να αθωωθούν οι συναδέλφισσες. Επεσήμανε ότι μια τέτοια ενέργεια στοχεύει να επιβάλλει ασφυκτικό πλαίσιο στο σχολείο μέσω της αξιολόγησης. Σημείωσε πως “θέλουν τους εκπαιδευτικούς σκυφτούς που δεν θα λένε ούτε το όνομά τους, να βάλουν ιδιώτες - χορηγούς στα σχολεία και να περάσουν τα κακά του συστήματος στις πλάτες μας”. Διαμαρτυρήθηκε, γιατί “διώκονται για μια τυπική γραφειοκρατική διαδικασία” και τόνισε πως “οι εκπαιδευτικοί δεν είναι γραφειάδες, είναι στην πρώτη γραμμή, το σχολείο στηρίζεται στο δικό μας φιλότιμο”.

Σημείωσε ότι “είναι αδιανόητο οι νηπιαγωγοί που στηρίζουν τα νήπια, διαμορφώνουν χαρακτήρες και στέκονται σαν μάνες, να διώκονται σαν να έχουν κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα”.

Η πρόεδρος του συλλόγου υπογράμμισε πως “έχουμε πανελλαδική πρωτοτυπία, μόνο η δική μας διεύθυνση στέλνει στο Πειθαρχικό. Προσπαθεί να περάσει μια τρομοκρατία και δεν θα το επιτρέψουμε”.

Η νηπιαγωγός - διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Καρδαμύλης Ευαγγελία Πετρουλέα που διώκεται, είπε ότι “άργησα να καταθέσω την αίτηση για αξιολόγηση για τεχνικούς λόγους” και παρατήρησε πως “όταν δόθηκε παράταση, την κατέθεσα κι έγινε δεκτή”. Ενημέρωσε ότι έκανε ένσταση και όλα όσα προβλέπονταν, αλλά αποφάσισαν να περάσει πειθαρχικό.

Η νηπιαγωγός - διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας Σταυρούλα Νικολετσέα που διώκεται, είπε ότι “για το ένα σκέλος έχασα την προθεσμία, αλλά αυτό διορθώθηκε όταν άνοιξε η πλατφόρμα”. Επεσήμανε ότι “αρχικά ένιωσε έκπληξη και μετά οργή και θυμό”, για την παραπομπή της να δικαστεί και τόνισε: “Το θεωρώ άδικο. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτούς που πήραν την απόφαση”.

Γ.Σ.