Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 08:04

Προχωρά η επέκταση 2ου-4ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Προχωρά η επέκταση 2ου-4ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης

 

Για την πρόοδο των εργασιών επέκτασης του κτηρίου του 2ου-4ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης, με την προσθήκη επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας, ενημερώθηκε τις προηγούμενες μέρες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος από τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου Κωνσταντίνο Στραβοδήμο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου δημάρχου “οι εργασίες κατασκευής προχωρούν ικανοποιητικά και βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος”. Και “το έργο, προϋπολογισμού 575.000 ευρώ, αναμένεται να αποπερατωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα”. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος στη γραπτή δήλωσή του σχετικά με το έργο αναφέρει πως “η δημοτική αρχή έχει ιεραρχήσει τις κτιριακές υποδομές της εκπαίδευσης, θέτοντας σε προτεραιότητα την υλοποίηση σχολικών κτιρίων”. Παράλληλα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι “οι «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» ως φορέας υλοποίησης του έργου, θα παραδώσει στο επόμενο διάστημα έναν χώρο που θα ανταποκρίνεται στην αυξημένη προσέλευση νηπίων”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα προστεθούν επιπλέον 2 αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα που θα χρησιμοποιείται ως τραπεζαρία ή ως χώρος ύπνου, κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών, χώροι υγιεινής για νήπια και νηπιαγωγούς, μικρή αποθήκη και λεβητοστάσιο. Στην αυλή θα τοποθετηθούν παιχνίδια και δάπεδο ασφαλείας, ενώ θα διατηρηθούν ακέραιοι οι χώροι πρασίνου.