Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 20:34

Κινητοποίηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για σίτιση

Γράφτηκε από την
Κινητοποίηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για σίτιση

 

Κινητοποίηση έξω από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το ζήτημα της περικοπής των δικαιούχων δωρεάν σίτισης στο πανεπιστήμιο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ύστερα από κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων Νοσηλευτικής και Πληροφορικής.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της Νοσηλευτικής, εκλεγμένη με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, Φιλένια Σκορδάκη Γιαννακοπούλου. μεταξύ άλλων, τόνισε πως “η διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης για τη φοιτητική μέριμνα έχει τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα, δηλαδή εκατοντάδες φοιτητές να κόβονται από την δωρεάν σίτιση. Άμεσα, κυβέρνηση, υπουργείο και πρυτανικές πρέπει να εξασφαλίσουν τη σίτιση όλων των φοιτητών.

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε τη στάση της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ που “στα διοικητικά συμβούλια καταψήφισαν το κάλεσμα κινητοποίησης φοιτητικών συλλόγων για το σοβαρό πρόβλημα με τη σίτιση, δείχνοντας ξανά πως είναι μακριά από κάθε διεκδίκηση και αγώνα για να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER