Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 08:07

Απογευματινά μαθήματα απάντηση στις καταλήψεις

Απογευματινά μαθήματα απάντηση στις καταλήψεις

Δεν θα διακοπούν τα μαθήματα των σχολείων που είναι υπό κατάληψη, αλλά θα γίνονται απόγευμα σε διπλανές σχολικές μονάδες, με απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιάννη Πλατάρου.

Κλειστά ήταν χθες το πρωί το 1ο, το 4ο, το 3ο Λύκειο Καλαμάτας και το συγκρότημα των ΕΠΑΛ στην οδό Κρήτης. Οι μαθητές έκαναν κατάληψη υποστηρίζοντας τα αιτήματα των καθηγητών και ζητώντας και κάποιες άλλες αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων τους. Το πρωί ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιάννης Πλατάρος εξέφρασε στην "Ε" την πρόθεσή του να μεταφέρει τα μαθήματα τις απογευματινές ώρες, σε διπλανά σχολεία, ώστε να μη χάνονται οι διδακτικές ώρες. Λίγο πριν το μεσημέρι είχε συνάντηση με εκπροσώπους των μαθητών των ΕΠΑΛ, για να ακούσει τα αιτήματά τους.

Αργά το απόγευμα ο κ. Πλατάρος επιβεβαίωσε με γραπτή δήλωσή του την απόφασή του για διεξαγωγή μαθημάτων σε διπλανά σχολεία, ως εξής:

"Ανακοινώνεται ότι για προφανώς μείζονα έκτακτο λόγο δημοσίου συμφέροντος, και προκειμένου να αντιμετωπισθεί η παρεμπόδιση της δημόσιας λειτουργίας της παροχής εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία, η λειτουργία όσων σχολικών μονάδων κωλύεται από καταλήψεις θα γίνεται κατά τον βαθμό λειτουργικότητας που μπορεί να επιτευχθεί, σε παρακείμενες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας είτε δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το απόγευμα, από ώρα 3 μ.μ. Η παρακείμενη σχολική μονάδα θα γνωστοποιείται από τον διευθυντή του σχολείου σε καθηγητές, μαθητές και κηδεμόνες με κάθε πρόσφορο τρόπο".

 

Γ.Σαρ.