Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013 18:25

Μετ' εμποδίων η πρόσβαση των μαθητών στο 7ο Γυμνάσιο

Μετ' εμποδίων η πρόσβαση των μαθητών στο 7ο Γυμνάσιο

Ανάμεσα σε αυτοκίνητα, μηχανάκια και... κλαδιά δέντρων περπατούν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας για να πάνε ή να φύγουν από το σχολείο τους. Ο απαράδεκτος στενός δρόμος που οδηγεί στο σχολείο δεν έχει πεζοδρόμια, και το μεγαλύτερο τμήμα του οδοστρώματος έχει καλυφθεί από βλάστηση και κλαδιά δέντρων των διπλανών ιδιοκτησιών.

Επίσης, το γεγονός ότι το σχολείο βρίσκεται σε αδιέξοδο δημιουργεί συχνά σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι γονείς παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους και περιμένουν τα παιδιά τους πιο μακριά. 

Κάθε πρωί και μεσημέρι το δρομάκι που ξεκινά από την οδό Αρτέμιδος και οδηγεί στο 7ο Γυμνάσιο δέχεται τόσο μεγάλο πλήθος οχημάτων, που συνήθως μπλοκάρει η κυκλοφορία. Συχνά μάλιστα γίνονται ατυχήματα, ευτυχώς μόνο με φθορές στα οχήματα. Μέσα σε όλο αυτό το κομφούζιο οι μαθητές που περπατούν από και προς το σχολείο τους αντιμετωπίζουν προφανώς αρκετούς σοβαρούς κινδύνους.

Οσο για τους γονείς των μαθητών που περιμένουν τα παιδιά τους να σχολάσουν από το σχολείο, εύχονται να μη συναντήσουν... φορτηγό. 

Η Ελένη Βουρνά έχει ήδη δύο δυσάρεστες εμπειρίες: Στη μια περίπτωση το αυτοκίνητό τους φράκαρε στο αδιέξοδο του σχολείου για πολλή ώρα, ένα μεσημέρι που έβρεχε πολύ και αρκετοί γονείς θέλησαν να πλησιάσουν στο σχολείο για να μη βραχούν τα παιδιά τους. Οταν δε της έτυχε να συναντήσει φορτηγό στο δρομάκι κοντά στην Αρτέμιδος... σκίστηκε το ένα λάστιχο του αυτοκινήτου της! Και όπως λέει, οι κίνδυνοι για τους μαθητές που κινούνται πεζή ή με τα ποδήλατά τους είναι πολύ περισσότεροι.

Η Πόπη Ηλιακοπούλου και η Μαρίνα Κοιλάκου περιγράφουν τις ίδιες δυσκολίες για μαθητές και γονείς, τονίζοντας πως τα μεσημέρια τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από ό,τι το πρωί, γιατί στο σχόλασμα φεύγουν όλα τα παιδιά μαζί. Τονίζουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, αλλά και την ταλαιπωρία των γονιών, ειδικά όταν το αυτοκίνητό τους συναντηθεί με... φορτηγό - κάτι που όπως λένε συμβαίνει σχεδόν καθημερινά. 

Η Πόπη Κολυβάρη τονίζει την έλλειψη πεζοδρομίων για την ασφάλεια των παιδιών, και ζητά τουλάχιστον να ληφθούν μέτρα ώστε να μην περνούν φορτηγά τις ώρες που οι μαθητές βρίσκονται στο δρόμο από και προς το σχολείο.

Κ.Δ.