Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 08:07

Αδέσποτα κοπάδια αγελάδων καταστρέφουν τον Ταΰγετο

Αδέσποτα κοπάδια αγελάδων καταστρέφουν τον Ταΰγετο

Αδέσποτα κοπάδια αγελάδων δεν αφήνουν τίποτα στο πέρασμά τους προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές στον Ταΰγετο. Το θέμα φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα 54 κάτοικοι του Λαδά που διαμαρτύρονται με επιστολή τους για τις ζημιές που προκαλούν τα αδέσποτα κοπάδια και καλούν όλους τους ζημιωθέντες σε συνέλευση το Σάββατο. 

Βεβαίως η Πολιτεία γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Μέχρι και… καουμπόηδες προσέλαβε στο παρελθόν ο Δήμος Καλαμάτας, αλλά δεν κατόρθωσε να σταβλίσει τα ζώα. Ετσι οι αδέσποτες αγελάδες συνεχίζουν ανενόχλητες την καταστροφή βοσκώντας και μέσα στα καμένα. Εκεί μεταξύ άλλων τρώνε και τα μικρά δεντράκια που μόλις έχουν φυτρώσει, εμποδίζοντας την αναδάσωση. 

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλαν οι 54 κάτοικοι του Λαδά έχει ως εξής:

«Εμείς οι 54 Λαδιώτες υπογράφοντες το έγγραφο που εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες στις 11-3-2013 και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα, τα γελάδια καταστρέφουν τα πάντα, δένδρα - κηπευτικά - περιφράξεις κ.λπ., είμαστε σε απόγνωση. Στις 22 Φλεβάρη 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 6 μ.μ., καλούμε όλους τους Λαδιώτες και όλους τους ζημιωθέντες από Αλαγονία - Πηγές - Νέδουσα - Αρτεμισία και Καρβέλι, να παρευρεθούν στο Λαδά, στην αίθουσα του σχολείου, για να πάρουμε αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες".