Συνολικά θα συμμετάσχουν 252 ελληνικά σχολεία. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είχαν τα σχολεία που συμμετείχαν την τρέχουσα σχολική χρονιά στο δωρεάν, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Kids Save Lives & iSAVElives for schools». Ο Μαθητικός Διαγωνισμός “KSL Championship 2025” υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με την Υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Η επίσημη ημερομηνία υλοποίησης του Μαθητικού Διαγωνισμού της Αθήνας για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης είναι η 6η Απριλίου, στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης. Ο Μαθητικός Διαγωνισμός κρίνεται παιδαγωγικά κατάλληλος και ασφαλής, σύμφωνα με τη International Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR), με βάση τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα του 2023. Κύριος σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει τους/τις μαθητές/-τριες στην κατάκτηση των δεξιοτήτων της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με ενδεικνυόμενο τρόπο. Διαμέσου των γνώσεων αυτών και των δεξιοτήτων που θα αποκτήσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, οι διαγωνιζόμενοι μαθητές/-τριες ενθαρρύνονται στο να ανταποκριθούν μελλοντικά σε ένα θύμα που δεν αναπνέει φυσιολογικά, προσφέροντας τις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τις καλύτερες προϋποθέσεις για την επιβίωση του θύματος.
ΟΛΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ
Στο σύνολο των αθλητών/-τριών θα χορηγηθεί T-shirt, χρυσό μετάλλιο και Βεβαίωσης Συμμετοχής με τα ειδικά λογότυπα του διαγωνισμού και της οργάνωσης KSL. Επιπλέον, οι αθλητές/-τριες που θα ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους στην ΚΑΡΠΑ, θα κερδίσουν Shock Stations (Σταθμούς Απινιδωτών) για το σχολείο τους και δωρεάν πιστοποιήσεις στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS | ERC). Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί είναι οι: Αλεξάνδρα Σταματελοπούλου/ σχολική νοσηλεύτρια (1ο Δ.Σ. Καλαμάτας), Πέτρος Μαυροειδής/ εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (13ο Δ.Σ. Καλαμάτας), Βίκυ Γεωργαρά/εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (16ο Δ.Σ. Καλαμάτας) και η Έλενα Κορμάζου/ εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (2ο Δ.Σ. Μεσσήνης). Μέντορες – εκπαιδευτές είναι οι: Φώτης Μπερδέκλης/ εκπαιδευτικός - ITC|ERC, Ελένη Βασιλοπούλου/ εκπαιδευτικός- FI|ERC. Οι προπονήσεις των μαθητών/-τριών πραγματοποιούνται στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με υπεύθυνο προπονήσεων τον Φώτη Μπερδέκλη.
Τρίτη, 25 Μαρτίου 2025 19:28
4 δημοτικά της Μεσσηνίας στο μεγάλο διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ
Γράφτηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ OnlineΣτον πρώτο και μεγαλύτερο Μαθητικό Διαγωνισμό του κόσμου σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης) θα λάβουν μέρος μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1ο Δ.Σ. Καλαμάτας, το 13ο Δ.Σ. Καλαμάτας, το 16ο Δ.Σ. Καλαμάτας και το 2ο Δ.Σ. Μεσσήνης.
Κατηγορία
Παιδεία