Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014 13:25

"Ο Ονειροχαλαστής" με μαθητές τσιγγάνους

Γράφτηκε από την
"Ο Ονειροχαλαστής" με μαθητές τσιγγάνους

Το πρόγραμμα "Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά" που υλοποιείται από το  Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανεβάζει την παιδική θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση "Ο Ονειροχαλαστής" στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας την άλλη Κυριακή 22 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα.

 

Το πρόγραμμα που αναπτύσσεται και εφαρμόζεται από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΑ), εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, με στόχο την προώθηση της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και της ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού σχολείου μέσα από την ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Συντελεστές της παράστασης:  Σενάριο: Βούλα Παπαγιάννη. Σκηνοθεσία: Σόνια Μιλένκοβιτς. Μουσική: Τίτος Γεωργιάδης. Χορογραφίες: Σοφία Κολιλέκα. Σκηνογράφος: Αναστασία Καρατζίδη.

Παίζουν: Νίκος Κάπιος, Οδυσσέας Σταμούλης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Εφη Αλεξάνδρου, Τέτη Παπαβασιλείου, Σόνια Μιλένκοβιτς, Δέσποινα Παπαχριστοπούλου, Δημήτρης Ελέζογλου, Ασπασία Τρίγκα, Νάντια Κολιλέκα, Μελίνα Κλιάμπα.

Χορεύουν: Μαρίνα Κοκκίνου, Marqis Morrison, Λήδα Κρητικού, Σοφία Κολιλέκα.

Συμμετέχουν μαθητές Ρομά από την περιοχή της Καλαμάτας.

Λίγα λόγια για το έργο: Η Ονειρούπολη, η δημοκρατική χώρα των ονείρων, δέχεται κάθε βράδυ τα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου. Στην Ονειρούπολη τα όνειρα των παιδιών γίνονται αληθινά. Ξαφνικά μια καταστροφή πλήττει την Ονειρούπολη! Ενας Ονειροχαλαστής καταστρέφει τα όνειρα των παιδιών…

Το θεατρικό έργο βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία της Βούλας Παπαγιάννη, μέλους της επιστημονικής επιτροπής του έργου.


NEWSLETTER