Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 11:16

Ιδρύθηκε στην Καλαμάτα Σύλλογος Τσιγγάνων

Ιδρύθηκε στην Καλαμάτα Σύλλογος Τσιγγάνων

Σύλλογος τσιγγάνων με την επωνυμία "Διεθνής Ανοιξη των Ρομά Πελοποννήσου", με έδρα την Καλαμάτα, έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα. 

 

Εχει μέλη σε όλη την Πελοπόννησο. Πρόεδρός του είναι ο Νίκος Καραγιάννης και γενικός γραμματέας ο ιερέας Κωνσταντίνος Κολτσίδας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι από άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

«Ζητάμε τη βοήθεια και τη συνεργασία αρχών και φορέων του τόπου, για να επιλύσουμε τα προβλήματα των τσιγγάνων«, τόνισαν στην "Ε" ο Ν. Καραγιάννης και ο πατέρας Κωνσταντίνος. Σημείωσαν ότι επιδίωξή τους είναι «να συνεργαστούμε για να υπάρξει ομαλή κατάσταση με τους τσιγγάνους, αρμονική συμβίωση για το καλό όλων. Ζητάμε να μας στηρίξουν και να τους στηρίξουμε. Θέλουμε βοήθεια από όλους και μεις να βοηθήσουμε από την πλευρά μας».

Τα γραφεία της "Διεθνούς Ανοιξης των Ρομά" είναι στην οδό Αρτέμιδος 89, στον 1ο όροφο και το τηλέφωνο 27210 - 92444.

Στο καταστατικό επισημαίνεται ότι: Σκοπός του συλλόγου είναι η πολιτιστική, κοινωνική και ψυχαγωγική αναβάθμιση και ενίσχυση των μελών του και η σύσφιξη των σχέσεών τους, η διοργάνωση εκδηλώσεων πάσης φύσεως, καθώς και κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια που στοχεύει στην ψυχαγωγική και κοινωνική αναβάθμιση και καλλιέργεια των μελών του. Επίσης, η προβολή της παράδοσης των Ρομά, η επίλυση των προβλημάτων τους και η κάλυψη των αναγκών τους. Ακόμα συμμετοχή του σωματείου στη σχετική Ομοσπονδία, η συμμετοχή του σωματείου σε διάφορα προγράμματα του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αναβάθμιση της ζωής των Ρομά».

 

Γ.Σ.