Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 11:19

Αγανάκτηση στο Ελαιοχώρι - Στον εισαγγελέα για τη μεταφορά των μαθητών

Αγανάκτηση στο Ελαιοχώρι - Στον εισαγγελέα για τη μεταφορά των μαθητών

Στον εισαγγελέα Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου κατέφυγαν χθες το μεσημέρι οι γονείς από το Ελαιοχώρι, για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Και αυτό γιατί παρότι έγιναν πανελλαδικό θέμα στα κανάλια της Αθήνας και παρά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης την Τετάρτη, στην Περιφερειακή Ενότητα, λύση δεν βρέθηκε.

Χθες, μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, από τα τρία δρομολόγια που δόθηκαν σε ταξί, στο ένα απ’ αυτά ο ταξιτζής ανακάλεσε, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς μεταφορά 8 παιδιά, που χρειάζονται δύο ταξί για να πηγαινοέρχονται στα σχολεία τους στην Καλαμάτα.

Με τον κ. Σταύρου συναντήθηκε αντιπροσωπεία, ο Στέλιος Μάλαμας πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελαιοχωρίου και η μητέρα Μαρία Γκούζου. Ζήτησαν από τον εισαγγελέα να παρέμβει και να βάλει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ή ο Δήμος Καλαμάτας κάποιο βανάκι, όπως ορίζει ο νόμος, όταν δεν βρίσκεται λύση με τις διαδικασίες της μεταφοράς.

Οταν βγήκαν από το γραφείο του εισαγγελέα ενημέρωσαν ότι ο κ. Σταύρου τους διαβεβαίωσε πως θα έρθει σε επαφή με το δήμαρχο Καλαμάτας, ώστε να βρεθεί ένα βανάκι που έχει σύλλογος της πόλης (ΝΟΚ ή κάποιος άλλος), για να αναλάβει τη μεταφορά των παιδιών του Ελαιοχωρίου. Για τη δικαιολόγηση των απουσιών ο εισαγγελέας επικοινώνησε με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Πλατάρο, ώστε να παρέμβει και να δικαιολογηθούν. Αργότερα το μεσημέρι, οι γονείς γι’ αυτό το λόγο θα είχαν συνάντηση με τον κ. Πλατάρο.

Χαρακτηριστικό του κλίματος αγανάκτησης και αλληλεγγύης που επικρατεί στους γονείς των μαθητών στο Ελαιοχώρι, είναι η άποψη μητέρας, που μας τόνισε: «'Η θα υπάρξει μεταφορά για όλα τα παιδιά του Ελαιοχωρίου ή για κανένα. Δεν μπορώ να δεχθώ να πηγαίνουν σχολείο τα δικά μου παιδιά και να μην πηγαίνουν τα άλλα παιδιά του χωριού. Δεν είμαστε παρτάκηδες».

 

Γ.Σ.