Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 20:38

“Η Αλίκη στη χώρα της περιέργειας" στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Την παράσταση "Η Αλίκη στη χώρα της περιέργειας" παρουσιάζει η ομάδα κουκλοθέατρου "Ο κήπος με τις μιλιές" στο χώρο τον Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στην αίθουσα "Αχτίδα" από αύριο ως και τη Δευτέρα.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Δευτέρα η παράσταση θα ξεκινά στις 8 μ.μ., ενώ την Κυριακή οι παραστάσεις θα είναι στις 12 μ. και στις 7 μ.μ..

Πρόκειται για μια παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του διάσημου συγγραφέα και παιδαγωγού Τζάννι Ροντάρι. Ηρωίδα είναι ένα μικρό κορίτσι, η Αλίκη, που διαθέτει την εξαιρετική αρετή της περιέργειας, η οποία χαρακτηρίζει άλλωστε όλα τα παιδιά. Με κίνητρο την περιέργειά της η Αλίκη πέφτει παντού και χάνεται, μέσα σε τούρτες, μέσα σε βιβλία, ακόμα και μέσα σε ένα μελανοδοχείο θα περιπλανηθεί. Οι μεγάλοι διαρκώς την ψάχνουν και ανησυχούν, όμως η Αλίκη ξέρει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος να γνωρίσει κανείς τον κόσμο, εκτός από το δρόμο της περιέργειας, ακόμα και αν σε κάποιους φαίνεται αλλόκοτο και περίεργο κάτι τέτοιο.

Τη διασκευή του κειμένου έχει επιμεληθεί η ηθοποιός και φιλόλογος Χριστίνα Δίμιζα, ενώ στην παράσταση τους ρόλους και της κούκλες εμψυχώνουν οι: Κωνσταντίνα Δημοπούλου, Χριστίνα Δίμιζα, Αγγελική Θεοδωρακοπούλου, Γιώτα Κωνσταντινέα, Μαρία Κωστάρα και Τάσος Ψυχογυιόπουλος.

 Το έργο μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά κάθε ηλικίας, από 3 ετών.