Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 18:18

Το 3ο Λύκειο Καλαμάτας στη Βουλγαρία

Το 3ο Λύκειο Καλαμάτας στη Βουλγαρία

Την τελευταία επίσκεψη στην πόλη Haskovo της Βουλγαρίας έκανε το 3ο Λύκειο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος διά Βίου Μάθησης "Comenius» – Πολυμερείς σχολικές συμπράξεις" στο οποίο συμμετέχουν 4 σχολεία.

Οι χώρες που συμμετέχουν είναι η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Λιθουανία και η Ελλάδα. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Youngsters European Society» - (YES) - «Κοινωνία Ευρωπαίων εφήβων – μαθητών». Κατά την συνάντηση των αντιπροσωπειών των 4 χωρών παρουσιάστηκαν οι εργασίες των συμμετεχόντων και έγινε εκτενής συζήτηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Μέσα από την συζήτηση αυτή παρουσιάστηκε η πορεία του προγράμματος κατά τα 2 χρόνια, διατυπώθηκαν τα τελικά συμπεράσματα, καθώς και οι επιπτώσεις – οφέλη για τα σχολεία που συμμετέχουν.

Το διετές αυτό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αποσκοπεί στη διεύρυνση της γνώσης των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών, όσον αφορά στην ιστορία της Ε.Ε, καθώς και την εκμάθηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων τους, ως ενεργών Ευρωπαίων πολιτών.  

Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί και μαθητές: εκπαιδευτικοί: Γρηγορία Σιψά συντονίστρια του προγράμματος, Παναγιώτα Μπούρα, Ηλίας Παπαδημητρίου και Ελένη Μαυρουδέα. Μαθητές: Ελένη Μαργέλη, Ελένη Παπουτσή, Ιωάννα Παπουτσή, Μαρία Πετροπούλου, Κωνσταντίνα Αρβανίτη, Ελένη Σαρδέλη, Νικόλαος Σπυρόπουλος, Αναστάσιος Κινινής, Παναγιώτης Καρμίρης, Μαρία Ελένη Παπαδάκου και Ιωάννα Σταυροπούλου.