Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 20:36

Τριήμερο σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Τριήμερο σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 5.30 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, τριήμερο σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς, Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα που ανήκουν στο δίκτυο «Ελιά», με θέμα «Μυστικά ζωής και υγείας στα μονοπάτια με τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα».

Το σεμινάριο, που διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, απευθύνεται επίσης σε υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων της χώρας, οι οποίοι έχουν σχολεία τους στο δίκτυο, σε εκπαιδευτικούς μέλη παιδαγωγικών ομάδων των συνεργαζόμενων με το Δίκτυο ΚΠΕ και στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του δικτύου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, αύριο Σάββατο, το πρωί, οι εκπαιδευτικοί θα ακολουθήσουν «μονοπάτι» με υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα στη Μεσσηνιακή Μάνη (Καλαμάτα, Κάμπος Αβίας, Καρδαμύλη, Στούπα, Αγιος Νικόλαος). Αύριο το απόγευμα θα επισκεφθούν το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Διαπιστευμένο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου Ελαιολάδου του Τμήματος Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας - ΕΛΓΟ "Δήμητρα".

Μεθαύριο Κυριακή, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα παρακολουθήσουν Εργαστήριο Διατροφολογίας, στο πλαίσιο της δράσης «Σχολατσιό», ως πρόταση δημιουργίας υγιεινού σχολικού κολατσιού.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα γίνει συνάντηση εργασίας της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.

Παράλληλα με το σεμινάριο, καταλήγει η ανακοίνωση, θα λειτουργεί στους χώρους του ΚΠΕ Καλαμάτας, έκθεση προϊόντων επεξεργασίας και τυποποίησης ελιάς και ελαιολάδου, από μεσσηνιακές επιχειρήσεις και θα γίνει και γευσιγνωσία προϊόντων.