Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 09:01

Ο “Αρχέλων” καθαρίζει την παραλία της Ελαίας

Ο “Αρχέλων” καθαρίζει  την παραλία της Ελαίας

Καθαρισμό της παραλίας της Ελαίας διοργανώνει ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας "Αρχέλων", σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, στα πλαίσια της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο».

Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα, ενώ ο τόπος συνάντησης είναι το γήπεδο της Ελαίας μπροστά από την παραλία.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η προστασία του περιβάλλοντος εν καιρώ κρίσης πολλές φορές όχι μόνο δεν αποτελεί προτεραιότητα αλλά θεωρείται πολυτέλεια και γι’ αυτό και σε πολλές περιπτώσεις καταπατείται περίτρανα με την πρώτη ευκαιρία και με πρόφαση την ανάπτυξη και την οικονομική ευημερία. Αν όμως καταστρέψουμε το περιβάλλον μας δεν θα υπάρχει γυρισμός. Το οικοσύστημα, όταν πια θα το ζητάμε πίσω, δεν θα μπορεί να ανακάμψει. Σας προσκαλούμε να είσαστε δίπλα μας να καθαρίσουμε την παραλία μας σήμερα, για να την βρούμε καθαρή αύριο, εμείς και οι υπόλοιποι οργανισμοί με τους οποίους την μοιραζόμαστε. Μέχρι να σταματήσουμε να ρυπαίνουμε το σπίτι μας με τα απορρίμματά μας, δηλαδή να δρούμε προληπτικά, ας δράσουμε θεραπευτικά και ας μειώσουμε τα ήδη υπάρχοντα σκουπίδια που ο άνθρωπος δημιούργησε».

Κ.Μπ.