Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 08:17

Πανελλαδικές εξετάσεις: Υψηλές επιδόσεις και χαμόγελα

Γράφτηκε από την
Πανελλαδικές εξετάσεις: Υψηλές επιδόσεις και χαμόγελα

Πολύ καλές επιδόσεις είχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2015 οι απόφοιτοι όχι μόνο της Καλαμάτας, αλλά και των περιφερειακών σχολείων. Μιλώντας στην "Ε" καθώς συνεχιζόταν το ρεπορτάζ για τους αριστούχους, οι περισσότεροι επιτυχόντες δήλωσαν πως αισθάνονται χαρούμενοι και με όρεξη για σπουδές και μάθηση.

Η νέα τους ζωή ξεκινά σε λίγους μήνες...

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Σταυρούλα Ψώνη από τη θεωρητική κατεύθυνση κατάφερε να συγκεντρώσει 18.460 μόρια στο 1ο πεδίο. Αρα είναι έτοιμη να ακολουθήσει τον τομέα που την ενδιαφέρει από πολύ μικρή, αυτόν της Νομικής και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει ο αδελφός της.

Τα Αρχαία ήταν το πιο δύσκολο μάθημα φέτος στην κατεύθυνσή της όμως η ίδια έγραψε 16,6. Το βασικό για εκείνη ήταν η μεγάλη υποστήριξη που είχε από την οικογένεια και τους καθηγητές, και η ηρεμία, το καλό κλίμα στο σπίτι, η κατανόηση που αισθανόταν από τους δικούς της. Αγαπημένο της μάθημα ήταν η Ιστορία, αλλά και τα Λατινικά στα οποία έγραψε 20. Η Νομική νιώθει ότι της ταιριάζει και τη διάλεξε για τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει. Τώρα θέλει να συνεχίσει με τα Γαλλικά κι ίσως και με μια άλλη ξένη γλώσσα. Αυτό που την προβλημάτισε πάντως στο όλο σύστημα ήταν οι μεγάλες αποκλίσεις στις βαθμολογήσεις. Τις είδε σε πολλούς συνυποψήφιους και το γεγονός αυτό της έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά.

4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Δημήτρης Τσιλίκας από την τεχνολογική κατεύθυνση έχει βαθμό πρόσβασης 18.06, με 17.855 μόρια στο 2ο και 4ο πεδίο και 17.955 στο 5ο πεδίο. Τα πήγε αρκετά καλά αφού έγραψε 17.01 στα Μαθηματικά κατεύθυνσης...

 

6ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Ελένη - Ιωάννα Γιακουμή έχει βαθμό πρόσβασης 18,48 και ήταν στη θεωρητική κατεύθυνση, όπως και η Μαρία Χρονά που έβγαλε 17,57 και θα δηλώσει Φιλολογία Καλαμάτας. Το αγαπημένο της μάθημα ήταν τα Λατινικά και τώρα το μόνο με το οποίο θέλει να ασχοληθεί είναι... τα μπάνια, οι διακοπές και οι βόλτες.

Η Χρύσα Γούση έχει 17,15 ΒΠ. Από την τεχνολογική κατεύθυνση ο Δημήτρης Δημητριάδης έβγαλε ΒΠ 17,24.

Ο Γιώργος Παπίδας συγκέντρωσε 17.817 μόρια στο 2ο και το 4ο πεδίο και 18.406 στο 5ο πεδίο. Πρώτη του επιλογή θα είναι η Στρατιωτική Οικονομική Σχολή, γιατί είχε από μικρός κλίση στα Οικονομικά.

 

ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ

Η Μαρία Γεωργακοπούλου με 15.331 μόρια θέλει να περάσει στο Παιδαγωγικό της Πάτρας και είναι ευχαριστημένη γιατί έπιασε το στόχο της, την πρώτη της επιλογή. Από τη χρονιά που πέρασε, θα θυμάται τη μεγάλη στήριξη που είχε εκτός από τους γονείς της, από τους καθηγητές και τις καθηγήτριές της.

 

ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

H Ελένη Ασημακοπούλου πήγαινε στη θεωρητική κατεύθυνση και έβγαλε 17,07 ΒΠ και η Αγγελική Τσουκαλά 18,15. Στην τεχνολογική κατεύθυνση ο Ιωάννης - Εφραίμ Γεωργακόπουλος έβγαλε 16,83 ΒΠ και ο Αλέξανδρος Νιάρχος 17,45.

 

ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΛΟΥ

Από τη θετική κατεύθυνση ο Κωνσταντίνος - Νικόλαος Βρύνας έβγαλε 18,92 ΒΠ και συγκέντρωσε 19.097 μόρια στο 3ο πεδίο. Θα σπουδάσει από ό,τι φαίνεται στην Ιατρική, γιατί πάντα αυτό ήταν το όνειρό του. Εριξε πολύ διάβασμα όλη τη χρονιά, το οποίο όμως απέδωσε, γιατί έγραψε στα μαθηματικά κατεύθυνσης 18,5! Ο ίδιος είχε και βαθμούς κοντά στο άριστα στα άλλα μαθήματα. Οπως λέει ο ίδιος, το μυστικό της επιτυχίας του ήταν το ότι διάβαζε όλες τις προηγούμενες χρονιές. Την Ιατρική τη διάλεξε γιατί του αρέσει η βιολογία και η χημεία και γιατί είναι ένα επάγγελμα με το οποίο κανείς προσφέρει κοινωνικό καλό.

Ο Σπύρος Τζιάκας έβγαλε ΒΠ και η Αγγελική Σάκκουλα 18,30. Η Αγγελική θα δηλώσει Πολυτεχνείο και ίσως κάποια σχολή στον τομέα της υγείας. Τα πήγε πολύ καλά όμως όλη τη χρονιά δεν έκανε υπερβολές στο διάβασμα. Είχε ψυχραιμία και καλές βάσεις από το γυμνάσιο και το λύκειο.

Πολιτικός μηχανικός θέλει να σπουδάσει η Κωνσταντίνα Μαντόγιαννη, η οποία έβγαλε ΒΠ 18,67. Τα κατάφερε με συστηματικό διάβασμα, συνεχή εξάσκηση και επαναλήψεις. Τώρα θα ασχοληθεί με το βόλεϊ και με τη Φιλαρμονική, που είχε αναγκαστεί να παραμελήσει λόγω των εξετάσεων.

Η Παναγιώτα - Ειρήνη Αρβανίτη με ΒΠ 17 θα δηλώσει Ψυχολογία, γιατί της αρέσει πολύ το αντικείμενο, η έρευνα πάνω στον άνθρωπο και τα συναισθήματά του.

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Χρήστος Κορομηλάς με ΒΠ 18,40 θέλει να περάσει στο Πολυτεχνείο. Ολη τη χρονιά ήταν ιδιαίτερα προσηλωμένος και στο σχολείο και στη μουσική. Δεν την άφησε καθόλου, μάλιστα χθες έδινε και εξετάσεις στη θεωρία της μουσικής.

Από το σχολείο τις υψηλότερες βαθμολογίες είχαν ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, η Θέμις Ηλιοπούλου και η Ελευθερία Κοτσώνη.

 

3ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Θαλασσινή Καραλή λέγεται η απόφοιτος του 3ου Λυκείου που έπιασε 18.378 μόρια στην τεχνολογική κατεύθυνση. Στο χθεσινό φύλλο είχε λανθασμένα γραφτεί Βασιλική.

 

Σ.Σ.: Η "Ε" όλες αυτές τις μέρες επικοινώνησε με όσους αποφοίτους ήταν δυνατόν και με όσα σχολεία ήταν πρόθυμα να δώσουν στοιχεία για το ρεπορτάζ. Σε όλους τους επιτυχόντες εύχεται και εις ανώτερα... ενώ στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν φέτος εύχεται από καρδιάς καλή δύναμη και κάθε επιτυχία, είτε συνεχίσουν την προσπάθεια των εξετάσεων είτε επιλέξουν άλλη διαδρομή.


NEWSLETTER