Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 15:30

Οι φίλοι του Σιδηροδρόμου για το καταργημένο δίκτυο

Οι φίλοι του Σιδηροδρόμου για το καταργημένο δίκτυο

«Η Πολιτεία πρέπει να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αποτρέψει την απαλλοτρίωση όλων των σιδηροδρομικών διαδρόμων της χώρας».

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε πρόταση νομοθετικής παρέμβασης που κατέθεσε προς τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Αρκαδίας - Κίνηση Πελοποννησιακής Γραμμής.

Στο σχετικό έγγραφό του, ο σύλλογος τονίζει ότι «θεωρεί επιβεβλημένη την αναπροσαρμογή της σχετικής νομοθεσίας προκειμένου να μην καταστραφούν οι δυνατότητες αξιοποίησης των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών, ιδιαίτερα του μετρικού δικτύου των άλλοτε ΣΠΑΠ». Αναρωτιέται δε ο σύλλογος αν «μετά τον χαρακτηρισμό ως "καταργημένου δικτύου" της τεμαχισμένης -και ήδη λεηλατούμενης- παλιάς γραμμής Κορίνθου - Πατρών (Ψαθόπυργος), δεν είναι ύποπτος o πολυετής σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Πάτρας, σε συνδυασμό με τα παράλληλα γνωστά προβλήματα  της εμπλοκής της νέας ΣΓΥΤ και του νέου αυτοκινητόδρομου με τους παραχωρησιούχους;».

Εκφράζει παράλληλα, μεταξύ άλλων, την απορία «γιατί τόση βιασύνη να χαρακτηριστεί αβασάνιστα κάποια γραμμή "καταργημένο  δίκτυο" στο οποίο μάλιστα προβλέπεται ότι "παύει οριστικά η διενέργεια σιδηροδρομικών μεταφορών" και ότι "παύει εφεξής να αποτελεί μέρος της εθνικής σιδηροδρομικής υποδομής";».