Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 09:53

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία (βίντεο)

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία (βίντεο)

Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς 2015 - 2016 χτύπησε σήμερα το πρωί στις 8.30 στα δημοτικά της Καλαμάτας και μισή ώρα αργότερα στα γυμνάσια και τα λύκεια. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας βρέθηκε στην τελετή του Γυμνασίου Παραλίας, λέγοντας πως η έναρξη της χρονιάς γίνεται σύμφωνα με στην Ελληνική παράδοση, με την Εκκλησία και την Ορθοδοξία. Ανέφερε στους μαθητές πως τα χρήματα φέτος θα είναι λιγότερα για τα σχολεία, αλλά "μέσα στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια που ανήκουμε, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη νέα γενιά" εξήγησε και τους ζήτησε να είναι αισιόδοξοι και να διαβάζουν τα μαθήματά τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο υποδιευθυντής Ηλίας Μπούνας, ο διευθυντής Στασινός Μπόβης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τάσος Πολυχρονόπουλος και η εκπαιδευτικός κ. Σταματοπούλου διάβασε το χαιρετισμό του περιφερειακού διευθυντή Πάνου Πετρόπουλου.

Αγιασμός τελέστηκε και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, με το διευθυντή Γιάννη Χριστόπουλο να καλωσορίζει ιδιαίτερα, τους μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού.

Γ.Σαρ.