Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 14:29

Συνεχίστηκαν και χθες οι καταλήψεις σε σχολεία

Συνεχίστηκαν και χθες οι καταλήψεις σε σχολεία

Συνεχίστηκαν και χθες οι καταλήψεις στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, στα 1ο - 2ο ΕΠΑΛ, 4ο ΕΠΑΛ και 6ο Λύκειο Καλαμάτας. Η κατάληψη του Μουσικού αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και σήμερα. Στις 11 π.μ. έχει προγραμματιστεί πορεία από όλα τα σχολεία, προς το Διοικητήριο. 

Οπως είπαν στην "Ε" οι μαθητές του Μουσικού, τα βασικά τους αιτήματα αφορούν τους καθηγητές και τα βιβλία τους. Υπάρχουν πολλά κενά στους καθηγητές για τα μαθήματα γενικής παιδείας, αλλά κυρίως στα καλλιτεχνικά μαθήματα. Οι μαθητές σχολίασαν πως οι καθηγητές γενικής, θα έρθουν σύντομα, όμως για τους μουσικούς ήταν πολύ απαισιόδοξοι, γιατί κάθε χρόνο τα κενά είναι πάρα πολλά. Συγκεκριμένα φέτος, τα κενά τους σε διδακτικές ώρες είναι τα εξής: πιάνο 147 (υποχρεωτικό), θεωρητικά Ευρωπαϊκής μουσικής 26, θεωρητικά Βυζαντινής μουσικής 15, ταμπουράς 183 (υποχρεωτικό), κλασική κιθάρα 150, κλασικό βιολί 70, βιολοντσέλο 24, κλαρινέτο 21, φλάουτο 19, κλασικά κρουστά 37, σαξόφωνο 11, τρομπέτα 8, ακορντεόν 6, λύρα Κρήτης 12, παραδοσιακά κρουστά 6, παραδοσιακό κλαρίνο 6, λαούτο 4, φιλολογικά 11, μαθηματικά 11, θεατρικές σπουδές 13, βιολογία 14.

Αλλο ένα αίτημα των μαθητών είναι το ότι καλούνται να πληρώσουν τα βιβλία των ξένων γλωσσών, της μουσικής, αλλά και τα μουσικά τους όργανα. Οσον αφορά τη σίτιση, έχουν την ενημέρωση πως αυτή θα ξεκινήσει από αυτό το μήνα, αν υπάρξει κάποιος ενδιαφερόμενος στο σχετικό διαγωνισμό. Η μεταφορά γίνεται με το λεωφορείο, με πρωτοβουλίες που έχει κάνει ο Σύλλογος Γονέων, όπως πρόσθεσαν τα παιδιά. 

"Οι συμμαθητές μας της Α' λυκείου δεν ξέρουμε ακόμα με ποιο σύστημα εξετάσεων θα δώσουν. Είμαστε μουσικό σχολείο, αλλά δεν έχουμε άλλα καλλιτεχνικά μαθήματα. Πολιτισμός δεν είναι μόνο η μουσική. Επίσης εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε και για όλα τα άλλα σχολεία, που δεν έχουν κανένα σχετικό μάθημα με τον πολιτισμό. Μας έχει ενοχλήσει επίσης που οι καθηγητές, ενώ λένε ότι κατανοούν τα αιτήματά μας δε μας έχουν στηρίξει στις κινητοποιήσεις μας μέχρι τώρα. Ολα τα παραπάνω, ήταν οι αιτίες. Η αφορμή για την κατάληψη ήταν ότι ζητούσαμε εδώ και καιρό να γίνει μια γενική συνέλευση μαθητών, την οποία δικαιούμαστε, αλλά το αίτημά μας το παραμελούσαν οι καθηγητές" εξηγούν οι έφηβοι του Μουσικού Σχολείου.

Γ.Σαρ.