Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 17:45

Επετειακή τελετή για τα 10 χρόνια λειτουργίας του τμήματος Φιλολογίας

Επετειακή τελετή για τα 10 χρόνια λειτουργίας του τμήματος Φιλολογίας

Η επετειακή τελετή για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 7, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών.

Ο εορτασμός θα γίνει στο τέλος των εργασιών της σημερινής 3ης ημέρας του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο -και το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο).

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

3η Θεματική Ενότητα: Μέση και Νέα Κωμωδία 

6η Συνεδρία: «Η Ρητορική της Οικογένειας και του Ερωτα στο Αττικό Δράμα». Πρόεδρος: Adele Scafuro (Brown University, ΗΠΑ). 

10.00-10.30. Brenda Griffith-Williams (UCL, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο): «Οικογένειες και Οικογενειακές Σχέσεις στου Ρητορικούς Λόγους του Ισαίου και της Μέσης και Νέας Κωμωδίας». 

10.30-11.00. Ανδρέας Φουντουλάκης (Πανεπιστήμιο Κρήτης): «Η Ρητορική του Ερωτα στη "Σαμία" του Μενάνδρου». 

4η Θεματική Ενότητα: «Η πρόσληψη της Αττικής Ρητορείας στην Λυρική Ποίηση και στο Αττικό Δράμα (και αντιστρόφως)». 

7η Συνεδρία: «Αρχαϊκός Λυρισμός, Αθηναϊκό Δράμα και Αττική Ρητορεία». Πρόεδρος: Chris Carey (UCL, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο).

11.30-12.00. Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου): «Ο Δραματικός Αγών στις "Φοίνισσες" του Ευριπίδη και η Πρόσληψή του στο Μετα-Ευριπίδειο Θέατρο. Η Περίπτωση του PSI».

12.00-12.30. Mike Edwards (Πανεπιστήμιο του Roehampton, Ηνωμένο Βασίλειο): «Οι Ρήτορες στο Αττικό Δράμα».

12.30-13.00. Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου): «Τα Δραματικά Στοιχεία στις Δημηγορίες του Θουκυδίδη».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ 

17.00-18.00. Chris Carey (UCL, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο): «Δημοκρατία και Διχόνοια στη Εκκλησία του Δήμου και στο Αττικό Θέατρο».

19.00-21.00. Τελετή 10ετούς επετείου του Τμήματος Φιλολογίας.