Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 19:52

Ενισχυτική διδασκαλία σε 28 σχολεία της Πελοποννήσου 

Ενισχυτική διδασκαλία σε 28 σχολεία της Πελοποννήσου 

Στις αρχές του 2016 θα ξεκινήσει τελικά την εκ νέου λειτουργία της η ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια της χώρας, καθώς η επαναφορά του θεσμού εντάχθηκε εν τέλει στο «παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης». Στην Πελοπόννησο αναμένεται να λειτουργήσουν συνολικά 28 σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας με 55 εκπαιδευτικούς. 

Ειδικότερα, το ωρολόγιο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας για το 2016 προβλέπει:

Για την Α' Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, συνολικά 10 ώρες.

Για τη Β' Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.

Για τη Γ' Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία κατάθεσης δηλώσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών στο διευθυντή της σχολικής μονάδας είναι η 22α Δεκεμβρίου, προηγείται δηλαδή της ψήφισης των σχετικών διατάξεων από τη Βουλή.

Η κατανομή των σχολικών κέντρων ενισχυτικής διδασκαλίας ανά περιοχή και τα ακριβή σχολικά συγκροτήματα, που θα τα φιλοξενήσουν θα γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα.