Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 20:50

Προτάσεις Πλατάρου για μεταβολές σχολικών μονάδων

Προτάσεις Πλατάρου για μεταβολές σχολικών μονάδων

Τις προτάσεις του για τις μεταβολές σχολικών μονάδων κοινοποίησε χθες ο απερχόμενος διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιάννης Πλατάρος. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφό του προτείνονται: α) ίδρυση Ειδικού Γυμνασίου στο Δήμο Καλαμάτας. (Εχει προταθεί και στο παρελθόν το 2012). β) Ιδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Δήμο Μεσσήνης. (Εχει προταθεί και πέρυσι). Οποιαδήποτε άλλη μεταβολή (κατάργηση-συγχώνευση-υποβιβασμός-προαγωγή) δεν προτείνεται.

Η επιστολή κάνει γνωστό ακόμη πως σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία: Ο διευθυντής Εκπαίδευσης μέχρι τις 18 Ιανουαρίου καταχώρισε τις προτάσεις του για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας τις σχετικές φόρμες στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool. Στέλνει τις προτάσεις του στους αρμοδίους δήμους, οι οποίοι γνωμοδοτούν και οι γνωμοδοτήσεις αποστέλλονται στο υπουργείο μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου. Οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης πρέπει μέχρι τις 4 Μαρτίου να υποβάλουν την εισήγησή τους στις αντίστοιχες ειδικές φόρμες εισηγήσεων του Myschool, αφού μελετήσουν και επεξεργαστούν τις προτάσεις των διευθύνσεων περιοχής ευθύνης τους.