Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 20:01

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: “Λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους χωρίς ευτυχισμένο τέλος" 

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: “Λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους χωρίς ευτυχισμένο τέλος" 

Διήμερο συνέδριο διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου με θέμα "Λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους χωρίς ευτυχισμένο τέλος". 

 

Ο στόχος του συνεδρίου, κατά την πρώτη ημέρα (πρωί και απόγευμα), είναι να αναδείξει αυτή την πλευρά της λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους, με τα τυχόν «θετικά» ή τα «αρνητικά» της αποτελέσματα και  με θέματα από όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές της λογοτεχνικής θεωρίας. Κατά τη δεύτερη ημέρα (πρωί) θα λειτουργήσουν δύο εργαστήρια διδακτικής προσέγγισης της λογοτεχνίας, με σχετικά κείμενα, ένα για την πρωτοβάθμια και ένα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τη διδακτική της λογοτεχνίας στην εκπαίδευση.  

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν καθηγητές και καθηγήτριες από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας, του Αιγαίου, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και εκπαιδευτικοί της περιοχής. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να το παρακολουθήσει. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 

 

Για πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής μπορεί κανείς να επικοινωνήσει: fbougas@bougas-school.gr, 27210 92022/92122.