Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 08:38

Συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για το ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν χθες το πρωί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΙ Πελοποννήσου, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Καλαμάτα.

Αρχικά καλωσόρισε το κοινό η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων Γεωργία Λιάκουρα και το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δημήτρης Βελισσαρίου, ο οποίος είπε πως το σύμφωνο αυτό αποτελεί μία μεγάλη τιμή για την πόλη. Μίλησε για τον πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητή Κώστα Γουλιάμο, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. "Είναι μία σημαντική διεθνής προσωπικότητα πάνω στο γνωστικό αντικείμενο του πολιτισμού, των ΜΜΕ και της ενημέρωσης.

Το έργο του είναι γνωστό σε πολλές χώρες, ενώ είναι ο μοναδικός Ελληνας επίτιμος καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Κίνας. Είναι επίσης πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων της Κύπρου. Ο στόχος μας είναι αυτή η συμφωνία να μην μείνει στα χαρτιά, να προχωρήσει με τον καλύτερο τρόπο".

Με τη σειρά του ο κ. Γουλιάμος αναφέρθηκε στα καινοτόμα προγράμματα, στις πολύ κολακευτικές αξιολογήσεις που παίρνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πρόσθεσε πως η Κύπρος έχει αποφασίσει να γίνει κέντρο ανάπτυξης με μοχλό την ανώτατη παιδεία, τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος σημείωσε πως τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο είναι ιδιωτικά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι πολύ καλά και τα δημόσια. Κλείνοντας, υπογράμμισε πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει γίνει ένα από τα 108 Κέντρα Καινοτομίας της Microsoft σε όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε μία σύντομη παρουσίαση του Ε.Π.Κ. από τη διευθύντρια μάρκετινγκ κ. Αλεξάνδρου, ενώ στην αποστολή ήταν και η διοικητική υπάλληλος κ. Νταγιούκλα. Χαιρετισμούς απηύθυναν τέλος ο Γιάννης Παπουτσής αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ και η καθηγήτρια Ευγενία Μπιτσάνη, η οποία ήταν εκείνη που ξεκίνησε την πρωτοβουλία αυτή.

Γ.Σαρ.