Κυριακή, 01 Μαϊος 2016 09:30

Φοιτητές μαθαίνουν να οδηγούν τρακτέρ στο ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Φοιτητές μαθαίνουν να οδηγούν τρακτέρ στο ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

Ένα επιπλέον «όπλο» στην αναζήτηση εργασίας αποτελεί για τους φοιτητές Γεωπονίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου το δίπλωμα χειριστή γεωργικού ελκυστήρα, ή απλά τρακτέρ.

Η δυνατότητα απόκτησής του τους δίνεται στο πλαίσιο των σπουδών τους στην Καλαμάτα, καθώς παρακολουθούν μαθήματα, οδηγώντας το τρακτέρ του ιδρύματος, μαθαίνοντας ελιγμούς σε ειδική διαγράμμιση, παράλληλα με τη χρήση γεωργικών μηχανημάτων. 

Φυσικά, εκείνοι, αρκετοί μάλιστα, που τα καταφέρνουν, δίνουν εξετάσεις παρουσία εκπροσώπων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και παίρνουν το δίπλωμα, απαραίτητο εφόδιο για την καριέρα τους, όπως εξηγεί ο εργαστηριακός καθηγητής Αγγελος Δημητρακόπουλος.

Οι υποψήφιοι, αγόρια και κορίτσια, διδάσκονται τα πάντα σχετικά με τον χειρισμό του γεωργικού ελκυστήρα, και στην πλειοψηφία τους δηλώνουν έτοιμοι να βγουν στον στίβο της αγοράς εργασίας. Ορισμένοι μάλιστα σχεδιάζουν το μέλλον τους με βάση τα συνήθη δεδομένα του χώρου και άλλοι ποντάροντας στην καινοτομία και τη διαφορετικότητα.

Εκείνο που όλοι ελπίζουν όμως είναι να βρουν δουλειά, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως μισθωτοί συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

 

Κ.Δ.


NEWSLETTER