Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 13:39

Εκδήλωση για την ανακύκλωση στο Δήμο Οιχαλίας

Εκδήλωση για την ανακύκλωση στο Δήμο Οιχαλίας

 Εκδήλωση για την ανακύκλωση διοργάνωσε την Τετάρτη στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας» του Δήμου Οιχαλίας ο τοπικός Οργανισμός Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

 

Τα πιτσιρίκια αλλά και οι μεγαλύτεροι που κατέκλυσαν την αίθουσα ενημερώθηκαν αλλά και διασκέδασαν κατά τη διάρκεια της γιορτής αυτής με θέμα «Μαθαίνω για την Ανακύκλωση». Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό των αντιδημάρχων κ.κ. Κόλια, Ηλιόπουλου, Καραμπούλα και του προέδρου του Οργανισμού Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου κ. Στούπα. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί των παιδικών σταθμών ξεκίνησαν την ενημέρωση μέσα από διάφορες δραστηριότητες, χορό και τραγούδι.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά δημιούργησαν πρωτότυπες κατασκευές και παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ στους γονείς μοιράστηκαν σακούλες ανακύκλωσης και ενημερωτικό υλικό. 

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Δήμος Οιχαλίας στο πλαίσιο της γενικής περιβαλλοντικής του πολιτικής -και κυρίως για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό με την αποκομιδή των απορριμμάτων- με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους δημότες σχετικά με την ανακύκλωση.