Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 08:16

“Χωματερή” πίσω από το Κάστρο της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
“Χωματερή” πίσω από το Κάστρο της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

Σε μια τεράστια χωματερή – σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ένα γκρεμισμένο οίκημα πίσω από το Κάστρο της Κυπαρισσίας, δίπλα στο δρόμο που συνδέει την Ανω Πόλη με τον οικισμό Μύλοι.

Σε κοντινή απόσταση από το Κάστρο, μια ανάσα από τα τελευταία σπίτια της πόλης, αριστερά από το δρόμο με κατεύθυνση τους Μύλους συναντά κανείς μια απαράδεκτη εικόνα που δεν τιμά κανένα. Ούτε αυτούς που την δημιούργησαν, ούτε αυτούς που την ανέχονται και εν προκειμένω το δήμο που δεν έχει κάνει τίποτα.

Κάθε λογής σκουπίδια βρίσκονται εκεί πεταμένα από ασυνείδητους και παρατημένα δίπλα από ένα δρόμο που ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο αποτελεί ουσιαστικά την μόνη διέξοδο στους χιλιάδες επισκέπτες της Παλιάς Πόλης που φτάνουν μέχρι το Κάστρο και επιλέγουν να συνεχίσουν αντί να κάνουν αναστροφή. Είναι ένας δρόμος που προτείνεται για να αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό της πόλης.

Εκεί σε ένα παλιό οίκημα που έχει γκρεμιστεί και έχουν μείνει μόνο κάποιοι περιμετρικοί τοίχοι έχει γίνει ο χώρος πραγματική χωματερή. Παλιά στρώματα, σπασμένες καρέκλες, πλαστικά και αμέτρητες σακούλες σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί και δεν μιλάμε για λίγα πεταμένα σκουπίδια αλλά για ολόκληρο φορτηγό.

Κάτοικοι που μας κατήγγειλαν το γεγονός, μας επισήμαναν ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Μας είπαν ότι παρά τις οχλήσεις τους προς τους αρμοδίους δεν είδαν να γίνεται τίποτα και το κακό συνεχίζεται. 

Το σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να καθαριστεί άμεσα αλλά και να βρεθεί τρόπος να αποτραπεί στο μέλλον να πετάγονται εκεί σκουπίδια. Είναι θέμα υγιεινής, αισθητικής αλλά και σεβασμού στο περιβάλλον και τον ιστορικό χαρακτήρα της Παλιάς Πσόλης.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER