Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 11:08

Μοναδικές εικόνες από σπήλαιο στους Γαργαλιάνους (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

 

Μοναδικές εικόνες από το σπήλαιο που βρίσκεται στην περιοχή Λιβάρτζι των Γαργαλιάνων (γνωστό ως καταβόθρα) έφεραν στην επιφάνεια με το φωτογραφικό τους φακό οι σπηλαιολόγοι που τις προηγούμενες ημέρες έκαναν μια ακόμη εξερεύνηση στο εσωτερικό του.

Το σπήλαιο βρίσκεται σε αγρόκτημα του Γιώργου Χειλαδάκη ανατολικά των Γαργαλιάνων και με πρωτοβουλία του σπηλαιολόγοι το έχουν επισκεφθεί προκειμένου να το εξερευνήσουν και να το αξιολογήσουν. Ετσι την Κυριακή έγινε ακόμη μια εξερεύνηση από τον σπηλαιολόγο Κώστα Οικονομέα και συναδέλφους του, οι οποίοι κατέγραψαν ακόμη περισσότερα στοιχεία από το εσωτερικό του. 

Συνάντηση με τους σπηλαιολόγους είχε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος αφού επαίνεσε αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία, σημείωσε ότι από το δήμο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία ώστε όπου υπάρχουν σπήλαια να καταγραφούν, να εξερευνηθούν και να εξεταστεί ποια ενδεχομένως μπορούν να αξιοποιηθούν.

Το φωτογραφικό υλικό είναι από τον Γιώργο Χειλαδάκη και το έχει δημοσιεύσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o κ. Κατσίβελας.

Κ.Μπ.