Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 12:41

Στατικό ποδήλατο που θρυμματίζει πλαστικά στη Στούπα

Γράφτηκε από την
Στατικό ποδήλατο που θρυμματίζει πλαστικά στη Στούπα

Ενα στατικό ποδήλατο που θρυμματίζει πλαστικά παραδόθηκε δωρεάν στο Δημοτικό Σχολείο Στούπας από τον Σύλλογο “Καθαρή Μάνη”, σε εκδήλωση που έγινε στο σχολείο την Τετάρτη 14 Μαρτίου.

Οπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω ποδήλατο διαθέτει “ειδικό μηχανισμό ο οποίος θρυμματίζει πλαστικό μιας χρήσεως (ποτήρια, καλαμάκια και κυρίως μπουκάλια νερού)”. Σκοπός της δωρεάς είναι “οι μαθητές, παίζοντας, να εκπαιδευθούν στην ανακύκλωση και να αφυπνισθούν γύρω από περιβαλλοντικά θέματα”.

Οπως σημειώνεται μάλιστα, όσοι μαθητές συγκεντρώσουν αρκετές ώρες ποδηλασίας θα κάνουν δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας με τις βάρκες οι οποίες θα κατασκευαστούν από τα θραύσματα των πλαστικών.

Η κατασκευή του ποδηλάτου, συνεχίζει η ανακοίνωση, έγινε από την εθελοντική ομάδα RADIKALA (Recycling Awareness Design Innovation Kalamata Association)  η οποία -με την ίδια ανακοίνωση- εκφράζει ευχαριστίες προς την διευθύντρια του σχολείου Αθανασία Κάτσικα, “η οποία, μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, αγκάλιασαν από την αρχή την ιδέα αυτή”.


NEWSLETTER