Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 18:08

Σεμινάρια για προστασία υδάτινου οικοσυστήματος στη Δημητσάνα

Γράφτηκε από την
Σεμινάρια για προστασία υδάτινου οικοσυστήματος στη Δημητσάνα

 

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία AllForBlue, τον Δήμο Γορτυνίας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), διήμερο εκπαιδευτικών σεμιναρίων, για μικρούς και μεγάλους, στη Δημητσάνα με θέμα την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Για σχολικές ομάδες:

Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαρτίου τα σεμινάρια απευθύνονται σε σχολικές ομάδες και θα πραγματοποιηθούν στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, κατόπιν συνεννόησης.

Για γενικό κοινό:

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου (ώρα 17:30-19:00) το σεμινάριο θα παρουσιαστεί σε γενικό κοινό, στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος από τα σκουπίδια, για τη συμπεριφορά των θαλάσσιων θηλαστικών και ψαριών, για τον σημαντικό ρόλο των «παρεξηγημένων» καρχαριών, καθώς και για λύσεις για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και προσωπικές, καθημερινές πρακτικές, που αφορούν τη σχέση μας με τα πλαστικά αντικείμενα. Μέσω πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, μικροί και μεγάλοι θα έρθουν κοντά στον μαγευτικό υποβρύχιο κόσμο με νέες γνώσεις και επιθυμία για δράση και θα αναπτύξουν τις έννοιες της ενσυναίσθησης και της προσφοράς τόσο προς τους συνανθρώπους όσο και προς το περιβάλλον, στο οποίο ζουν. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικό δίπλωμα παρακολούθησης από τον παγκόσμιο οργανισμό Project Aware.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για τις σχολικές ομάδες απαραίτητη η προσυνεννόηση.

 


NEWSLETTER