Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 08:54

Στην Costa Navarino από χθες ο πρίγκιπας Αλβέρτος

Γράφτηκε από την
Στην Costa Navarino από χθες ο πρίγκιπας Αλβέρτος

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου στην Costa Navarino οι εργασίες της 5ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τα Θαλάσσια Θηλαστικά και τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές, παρουσία και του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, γνωστού για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος έφθασε αεροπορικώς χθες στην Καλαμάτα.

Στη συνδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου, αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες από 40 χώρες απ' όλο τον κόσμο, ενώ το κεντρικό της θέμα είναι “Γιορτάζοντας μια δεκαετία συνεργασίας θαλάσσιων θηλαστικών και ΘΠΠ”.

Τη διεξαγωγή αυτού του παγκόσμιου ενδιαφέροντος γεγονότος, την οποία στηρίζει το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, συνδιοργανώνουν το WWF Ελλάς και η Διεθνής Επιτροπή για τα Θαλάσσια Θηλαστικά και τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (International Committee on Marine Mammal Protected Areas – ICMMPA).

Το διεθνές αυτό συνέδριο, το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, συμπληρώνει φέτος τα 10 του χρόνια και -όπως σημειώνει το WWF Ελλάς στην ιστοσελίδα του- αποτελεί «ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός το ότι η συνδιάσκεψη θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην Ευρώπη, και ειδικά στη Μεσόγειο».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα αποτελείται από 25 περίπου συνεδριάσεις, πάνελ συζητήσεων, workshops, ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια που θα εστιάσουν, μεταξύ άλλων: Στη μείωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ναυτιλίας και κητωδών στη Μεσόγειο. Στην επίλυση των συγκρούσεων στις παράκτιες προστατευόμενες περιοχές των θαλάσσιων θηλαστικών (π.χ. αλληλεπιδράσεις μεταξύ θαλάσσιων θηλαστικών και αλιείας μικρής κλίμακας). Στο πώς οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στην προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών. Στις προκλήσεις και απειλές που θέτουν οι εξορύξεις πετρελαίου στους βασικούς οικοτόπους θαλάσσιων θηλαστικών.

(Φωτογραφία: Kalamata Airport Friends / Facebook)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER