Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 09:02

Χρειάζονται επιπλέον 100 κάδοι για την ανακύκλωση στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Χρειάζονται επιπλέον 100 κάδοι για την ανακύκλωση στην Καλαμάτα

 

Η ανακύκλωση συνεχίζεται κανονικά στο Δήμο Καλαμάτας και μάλιστα είναι από τους δήμους της χώρας όπου υλοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία, χάρις στη συμβολή των δημοτών, κατοίκων κι επαγγελματιών.

Αυτό επεσήμανε στην “Ε” ο διευθυντής Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων Γιάννης Παπαδόπουλος, ενημερώνοντας και για τα προβλήματα που παρατηρούνται, όπως είναι η έλλειψη 100 και πλέον κάδων ανακύκλωσης σε όλο το δήμο.

Ο κ. Παπαδόπουλος μας ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης με τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης. Και αυτό το πρόβλημα οδηγεί στην καθυστέρηση της προμήθειας του δήμου με μπλε κάδους ανακύκλωσης. Μας εξήγησε ότι ο Εθνικός Οργανισμός ζητεί ξεχωριστούς κάδους ανακύκλωσης ανά ρεύμα, ανά υλικό, να υπάρχουν δηλαδή ξεχωριστοί κάδοι (διαφορετικού χρώματος) για χαρτί, για αλουμίνιο και για γυαλί. Η Ελληνική Εταιρεία και ο δήμος, όπως και άλλοι δήμοι και οικολογικές οργανώσεις, θέλουν να παραμείνει ο μπλε κάδος για όλα τα υλικά και η καμπάνα για τα μπουκάλια.

“Προτιμούμε στη θέση των ξεχωριστών κάδων ανακύκλωσης να επεκταθεί και να λειτουργήσει ο καφέ κάδος για τα οργανικά, για να περιοριστούν τα σκουπίδια που πηγαίνουν στο χώρο της Μαραθόλακκας και να αυξηθεί η κομποστοποίηση”, παρατήρησε ο διευθυντής. Επεσήμανε ότι υπάρχει έλλειμμα των μπλε κάδων ανακύκλωσης που έχουν καταστραφεί και ο δήμος το επόμενο διάστημα αναμένεται να προμηθευτεί με δικά του χρήματα 100 μπλε κάδους ανακύκλωσης, μεταλλικούς για να μην καίγονται.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίστηκε και η έλλειψη του προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας με 27 άτομα που προσελήφθησαν για 4 μήνες. Τόσες, 27 είναι οι θέσεις του μόνιμου προσωπικού που λείπουν και οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν το επόμενο διάστημα με την ολοκλήρωση της πρόσληψης από την προκήρυξη 3Κ.

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Παπαδόπουλο, το επόμενο διάστημα ο δήμος αναμένεται να πάρει και ένα καινούργιο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης από την Εταιρεία Ελληνικής Ανακύκλωσης, που αποτελεί  υποχρέωση της εταιρείας σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο δήμος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER