Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 10:11

Διάσχιση της Νέδας από τον Ορειβατικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Διάσχιση της Νέδας από τον Ορειβατικό Καλαμάτας

 

Στους πρόποδες του Λυκαίου όρους όπου πηγάζει το πανέμορφο «θηλυκό» ποτάμι Νέδα, το οποίο αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας θα πεζοπορήσουν τα μέλη του Ορειβατικού Καλαμάτας.

Η διαδρομή θα αρχίσει κοντά στην Αρχαία Φυγαλεία όπου από το γεφύρι της περιοχής θα αποκτήσουν πρόσβαση στο ποτάμι. Η ανακοίνωση περιγράφει: “Θα ακολουθήσομε τα τρεχούμενα νερά που θα μας οδηγήσουν μέσα σε ένα απόλυτα φυσικό παρθένο περιβάλλον. Θα κινηθούμε πλάι σε άγρια βλάστηση με πλατάνια και αγριοβελανιδιές, μέσα από στενά βραχώδη περάσματα και εντυπωσιακές κολυμπήθρες γεμάτες νερό, ανακαλύπτοντας έναν κρυφό αλλά απόλυτα αληθινό φυσικό παράδεισο. Στο ύψος του χωριού Νέδα θα συναντήσουμε ένα μαγευτικό πορτραίτο της φύσης, το νεραϊδόρεμα. Κρυστάλλινοι καταρράκτες ρέουν αέναα και δημιουργούν γαλάζιες λίμνες που στη συνέχεια χύνονται στο ποτάμι συνεχίζοντας γοργά την πορεία τους προς τη θάλασσα”.

Βαθμός Δυσκολίας: 1+ Ώρες Πορείας: 5-6.

Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου την Κυριακή 25/08 και ώρα 8 π.μ.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., στα τηλέφωνα 27210-97733 & 27211-10437 και 6942233010.


NEWSLETTER