Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 10:24

Προβλήματα φέρνει και στην Πελοπόννησο η «Ζηνοβία»

Γράφτηκε από την

 

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» αναμένεται να πλήξει από σήμερα τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές και καταιγίδες, αλλά και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Ενόψει της κακοκαιρίας, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνησή τους, ενώ έχουν δοθεί και ειδικές οδηγίες για όσους θα κινηθούν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία θα ξεκινήσει σήμερα Σάββατο και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα. Προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, σταδιακή σημαντική ενίσχυση των βοριάδων, βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, κατά τόπους στα ημιορεινά, καθώς επίσης σε περιοχές της ανατολικής και της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Ενόψει των χιονοπτώσεων, που αναμένονται στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της χώρας κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας λόγω των εορτών, συνιστάται στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο να λάβουν τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

«Συμβουλευτείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Κινηθείτε μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.

Εχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να τις τοποθετείτε.

Φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός σας.

Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά σας στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνάτε – αφήστε τα να κινηθούν μπροστά σας και να απομακρύνουν το χιόνι, για την ασφάλειά σας.

Αν σε περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο, σταματήστε μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά.

Ακολουθείτε τις οδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 1025 ή στο 2710-562.000».

(Φωτογραφία αρχείου)