Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 08:56

Πελοπόννησος: Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων

Γράφτηκε από την
Πελοπόννησος: Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων

 

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση έναρξη υλοποίησης της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τις αποφάσεις που εξέδωσε χθες το Εφετείο Ναυπλίου όσον αφορά τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στη Λακωνία και την Αρκαδία για την κατασκευή των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο Ναυπλίου, με τις υπ' αριθμ. 128/2020 και 129/2020 αποφάσεις του, έκανε δεκτές τις ένδικες αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ανάδοχο “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου ΜΑΕ” -κατά την ειδική διαδικασία του άρθρου 7 του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων- και χορήγησε την άδεια για άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής των ΟΕΔΑ (MEA - ΧΥΤΥ) στις Π.Ε. Λακωνίας και Αρκαδίας. Παράλληλα το Εφετείο απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση τοπικών σωματείων και φυσικών προσώπων αναφορικά με την νομιμότητα της τηρηθείσας διαδικασίας.

Οι απαλλοτριώσεις αφορούν την κατασκευή των μονάδων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

“Είναι σημαντική εξέλιξη και πλέον η ενεργοποίηση της σύμβασης και η κατασκευή και των 3 εργοστασίων, σε Λακωνία, Αρκαδία και Μεσσηνία μπορεί να ξεκινήσει -και θα ξεκινήσει- άμεσα”, σχολίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω αναγκαστικές απαλλοτριώσεις αφορούν, η μία σε έκταση 278.103,70 τ.μ. στην Αρκαδία (Ραψομάτη), για την κατασκευή ΜΕΑ - ΧΥΤΥ (μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων) και η δεύτερη σε έκταση 91.050,96 τ.μ. στη Λακωνία (Ξηροκαμπιά της Δ.Κ. Σκάλας), για την κατασκευή ΜΕΑ - ΧΥΤΥ.


NEWSLETTER