Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 14:04

Δασικοί χάρτες: Από σήμερα η ανάρτησή τους - Οι ημερομηνίες ανά περιοχή

Γράφτηκε από την
Δασικοί χάρτες: Από σήμερα η ανάρτησή τους - Οι ημερομηνίες ανά περιοχή

Ξεκινά σήμερα η ανάρτηση των δασικών χαρτών για τις περιοχές της Αρκαδίας, Καβάλας, Πιερίας, Δράμας, Καστοριάς, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, η έναρξη της ανάρτησης έρχεται μετά την ψήφιση του περιβαλλοντικού νόμου 4685/2020 και τη συνεχή συνεργασία του υπουργείου με τους συντονιστές των αποκεντρωμένων διοικήσεων, τα στελέχη των δασικών τους υπηρεσιών, του «Ελληνικού Κτηματολογίου», καθώς και την έγκαιρη προετοιμασία και έκδοση των προαπαιτούμενων διοικητικών πράξεων.

Στόχος, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΝ, είναι η επίτευξη της κύρωσης των δασικών χαρτών έως το τέλος του 2021 για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας -συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης της πλειονότητας των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη από τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ), σύμφωνα και με το νέο θεσμικό πλαίσιο συγκρότησής τους, αλλά και με τις εθνικές δεσμεύσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ήδη, έχει καταρτιστεί και έχει αποσταλεί σε όλες τις αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς (Ελληνικό Κτηματολόγιο, ΟΠΕΚΕΠΕ, Υπουργείο Οικονομικών) εβδομαδιαίο πρόγραμμα αναρτήσεων, από τα μέσα Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Σε τρεις διαφορετικές φάσεις θα ολοκληρωθεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Πελοπόννησο. Η αρχή γίνεται σήμερα (15/1) με την Αρκαδία. Ακολουθούν Αργολίδα και Κορινθία στις 22 Ιανουαρίου. Για τη Μεσσηνία και την Ηλεία η ανάρτηση θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου, και για Αχαΐα και Λακωνία στις 26 Φεβρουαρίου.

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER