Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 08:48

Αναρτήθηκε Γαλάζια Σημαία στην παραλία Μπούκας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Αναρτήθηκε στον ιστό της χθες το πρωί η Γαλάζια Σημαία στην παραλία Μπούκας Μεσσήνης.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, ως υπεύθυνος φορέας του προγράμματος των Γαλάζιων Σημαιών στη χώρα μας, απέστειλε τη σημαία που αναρτήθηκε χθες το πρωί στην παραλία από τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, παρουσία των αντιδημάρχων Προγραμματισμού Τάσου Παπαγεωργίου, Καθαριότητας Δημήτρη Γαλιάτσου και Αθλητισμού Μπάμπη Μακρή, του προέδρου της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκου Ρούτση και με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων που συνεργάστηκαν με τον φορέα του προγράμματος για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ο κ. Αθανασόπουλος, μιλώντας για την ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία, τόνισε ότι επιβραβεύονται επί της ουσίας η καθαρότητα των νερών κολύμβησης, η άρτια οργάνωσή της και η παροχή ασφάλειας και υποδομών στους λουόμενους.

Φέτος η ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας της Μπούκας είναι ενισχυμένη με 2 επιπλέον πύργους ναυαγοσωστών. Έτσι κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν 3 πύργοι στελεχωμένοι με ναυαγοσώστες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στην παραλία από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με τον κανονισμό των πολυσύχναστων παραλιών, για να παρακολουθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εάν παραστεί ανάγκη, διαθέτοντας σωσίβιες λέμβους και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή.

Ο κ. Παπαγεωργίου έκανε αναφορά στις αυστηρές προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μία παραλία για να λάβει τη Γαλάζια Σημαία, καθώς και στην απαιτούμενη οργάνωση για την ασφάλεια των λουόμενων.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ SEATRACK ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην παραλία. Εξήγησε ότι μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται ξύλινοι διάδρομοι προς την παραλία. Από εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 239.999,52 ευρώ (ΕΠΑΝΕΚ), από την προηγούμενη δημοτική αρχή, που προέβλεπε ένα Seatrack και 3 ξύλινους διαδρόμους σε 4 παραλίες, η τωρινή δημοτική αρχή προέβη σε τροποποίηση ώστε να τοποθετηθούν 4 μηχανήματα Seatrack στα αντίστοιχα σημεία.

Η τοποθέτηση αναμένεται να γίνει την επόμενη θερινή περίοδο, μιας και αυτό το διάστημα βρίσκεται στη φάση διενέργειας του διαγωνισμού.

Η δημιουργία πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στις 4 παραλίες κολύμβησης του δήμου (Μπούκας, Πεταλιδίου, Αγίου Ανδρέα και Ανάληψης) θα περιλαμβάνει: Ράμπα αυτόνομης κολύμβησης ατόμων ΑΜΕΑ και τουαλέτες, ντους και υποδομές διευκόλυνσης ΑΜΕΑ στις παραλίες. «Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να αναβαθμίσουμε και τις άλλες 3 θέσεις. Είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το έργο έτσι ώστε το επόμενο καλοκαίρι τα ΑΜΕΑ να έχουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα» σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης.