Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 10:21

Η νέα πρωτοβουλία «Nescafé Με Σεβασμό για το Μέλλον» με σειρά δράσεων στην περιοχή της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Η νέα πρωτοβουλία «Nescafé Με Σεβασμό για το Μέλλον» με σειρά δράσεων στην περιοχή της Καλαμάτας

 

Ο καφές Nescafé εγκαινιάζει την πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον» θέλοντας να συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που έχει υποστεί ο πλανήτης. 

Με στόχο ένα υγιές, ζωντανό και βιώσιμο περιβάλλον για όλους, η πρωτοβουλία «Nescafé Με Σεβασμό για το Μέλλον» είναι ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που στην έναρξή του εστιάζει στη μείωση της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού, στην απομάκρυνση και στην ορθή διαχείριση  θαλάσσιων απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση εναλλακτικών επιλογών, φιλικών προς το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που καινοτομούν στον τομέα τους, όπως η Aegean Rebreath, μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2017, αποτελούμενη από ενεργούς πολίτες και ειδικούς στην υλοποίηση προγραμμάτων με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο, η οποία αναπτύσσει δράσεις πρόληψης ώστε τα πλαστικά απορρίμματα να μην καταλήγουν στη θάλασσα.

Ο καφές Nescafé και η Aegean Rebreath υλοποιούν δράσεις στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας. Ο δήμος Καλαμάτας αγκάλιασε και στήριξε το σύνολο των δράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο καφές Nescafé συνεργάστηκε με την Aegean Rebreath, στο πλαίσιο διεξαγωγής έρευνας σε επαγγελματίες και καταναλωτές της καφεστίασης σχετικά με τη διαχείριση των πλαστικών μιας χρήσης στην Καλαμάτα, τα αποτελέσματα της οποίας θα κατατεθούν προς αξιοποίηση σε αρμόδιους φορείς. Επιπλέον, μέσα στον Μάϊο ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ενός ειδικού διχτυού/ φίλτρου στις εκβολές του ποταμού Νέδοντα στην Καλαμάτα, με στόχο τη συγκράτηση φερτών υλικών και απορριμμάτων ώστε να μην καταλήγουν στη θάλασσα.

Στο πλαίσιο εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την χρήση των πλαστικών μιας χρήσης, ο καφές Nescafé και η Aegean Rebreath προχωρούν από κοινού σε τοποθέτηση πινακίδων ευαισθητοποίησης σε επιλεγμένα σημεία της Καλαμάτας. Παράλληλα, στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς υλοποείται περίφραξη αμμοθινικών συστημάτων, βοτανική σήμανση και χάραξη μονοπατιών.

Ο Γιώργος Σαρελάκος, Πρόεδρος της Aegean Rebreath αναφέρει: «Η Aegean Rebreath, μέσω των δράσεών της, φιλοδοξεί να εισάγει μια νέα κουλτούρα σχετικά με τη μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης αλλά και την ανακύκλωση ή επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Στόχος μας είναι να γίνει ευρέως αντιληπτή η σημασία που έχει η προστασία των θαλασσών μας για τα οικοσυστήματα, την οικονομία και την κοινωνία μας. Το πρόγραμμα που υλοποιούμε στη Μεσσηνία με την υποστήριξη του καφέ Nescafé  έχει ως στόχο να αποτελέσει πιλότο και για την υπόλοιπη Ελλάδα, αποδεικνύοντας πως η ρύπανση των θαλασσών ξεκινάει πρωτίστως από τη στεριά και τις συνήθειες μας».  

O Χρήστος Αλεβίζος, Business Executive Officer Coffees, Nestlé, αναφερόμενος στη νέα πρωτοβουλία του καφέ Nescafé επισημαίνει: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το πρόγραμμα «Με Σεβασμό για το Μέλλον», του καφέ Nescafé. Το όραμά μας είναι να είμαστε οδηγός, κι ένα ζωντανό παράδειγμα, στην κατηγορία του καφέ αλλά και πέρα από αυτή, για έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό. Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια μακρά πορεία που απαιτεί δέσμευση, συνεχή προσπάθεια και συνεργασία. Γι’ αυτό και ξεκινάμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τρεις εξαιρετικές ομάδες, με τις οποίες μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Θέλουμε να ενισχύσουμε την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των συνεργατών μας και να επεκτείνουμε το πεδίο εφαρμογής της δράσης τους, κάνοντας ουσιαστική διαφορά».

Ο καφές  Nescafé είναι παρών σε κάθε σημαντική στιγμή, σε κάθε συναρπαστική συζήτηση και σε κάθε νέα ημέρα που ανατέλλει για να δίνει ώθηση σε όλους να απολαμβάνουν τη ζωή. Σε προτρέπει να γίνεις κι εσύ αρωγός στην προσπάθεια “Με Σεβασμό για το Μέλλον”, για ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης. Ξεκίνα με τον καφέ σου!


NEWSLETTER