Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 12:27

Δύσκολες καιρικές συνθήκες φέρνει η κακοκαιρία με το όνομα “Ελπίς”

Γράφτηκε από την
Δύσκολες καιρικές συνθήκες φέρνει η κακοκαιρία με το όνομα “Ελπίς”

 

Δύσκολες καιρικές συνθήκες προβλέπεται να προκαλέσει η κακοκαιρία με το όνομα “Ελπίς” (“ELPIS”) στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, τα οποία θα επηρεάσουν και την περιοχή μας.

Το πρώτο καιρικό σύστημα θα μας επηρεάσει από αύριο Σάββατο και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και οι βόρειοι άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά.

Οσον αφορά τις χαμηλές θερμοκρασίες, από αύριο αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι μέγιστες τιμές τους δε θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα ο παγετός θα είναι ισχυρός και ειδικά στην κεντρική και τη βόρεια χώρα τοπικά ολικός.

Οσον αφορά τις χιονοπτώσεις, που θα ξεκινήσουν από αύριο, θα επηρεαστούν ακόμα και πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Και από τη Δευτέρα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οσον αφορά τους θυελλώδεις ανέμους, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατούν στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα δίνονται στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).


NEWSLETTER