Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 08:33

Στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της ΜΟΛΑΚ για Καλαμάτα - Μεσσήνη

Στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της ΜΟΛΑΚ για Καλαμάτα - Μεσσήνη

 

Προσωρινός ανάδοχος έχει αναδειχθεί για το σημαντικό έργο του κλειστού διαδημοτικού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) Καλαμάτας και Μεσσήνης, που έχει δημοπρατήσει ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από το Φορέα, το έργο προϋπολογισμού 7,4 εκ. ευρώ, αφορά συνολικά 7 ΣΜΑ σε περιοχές της Πελοποννήσου. Οι άλλοι 6 σταθμοί πρόκειται να γίνουν στους Δήμους Δυτικής Μάνης, Ελαφονήσου, Μονεμβασίας, Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας και Λουτρακίου - Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

Προσωρινός ανάδοχος έχει αναδειχθεί η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ με έκπτωση 3,96%, ενώ είχε κατατεθεί άλλη μία προσφορά με έκπτωση 2,65%.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κλειστός διαδημοτικός ΣΜΑ θα κατασκευαστεί δίπλα στη Μονάδα Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων Καλαμάτας (ΜΟΛΑΚ).

Το έργο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Οσον αφορά την ημερομηνία έναρξης υλοποίησης του έργου, αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τον χρόνο πραγματοποίησης του προσυμβατικού ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

* Να σημειώσουμε ότι για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πρέπει να υλοποιηθεί η κατασκευή άλλων 8 ΣΜΑ με επόμενη εργολαβία του ΦΟΔΣΑ.

Για το έργο αυτό, με βάση την ίδια ενημέρωσή μας, έχουν υποβληθεί τα τεύχη δημοπράτησης και αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης από τα αρμόδια υπουργεία.

Γ.Σ.

(Φωτογραφία αρχείου)