Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 20:16

«Τα Γεράκια» στη Νέδουσα

«Τα Γεράκια» στη Νέδουσα

 

Η πεζοπορική βιωματική ομάδα «Τα Γεράκια» σε πρόσφατη εξόρμησή της στον Ταΰγετο κατέγραψε τις φυσικές ομορφιές της Νέδουσας και την προτείνει ως προορισμό για όλες τις εποχές.

Αφιερώματα σχετικά με αυτή την εμπειρία έχουν αναρτηθεί στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Στην ομορφιά που χάνεται» (Facebook).

Όπως αναφέρεται, "Η Νέδουσα, που κυοφορεί θρύλους και μαρτυρίες από τους αγώνες της απελευθέρωσης του έθνους, διατηρεί μνημεία πολιτισμού και αξιοθέατα που συνδυάζουν την φυσική ομορφιά του Ταϋγέτου με τη θρησκευτική πίστη. Παράλληλα, διατηρεί έθιμα από τα βάθη των αιώνων και παραμένει ελκυστική και φιλόξενη όλες τις εποχές του χρόνου."

Τα μέλη της βιωματικής πεζοπορικής ομάδας «Τα Γεράκια», μέσα από το φωτογραφικό τους οδοιπορικό, προτρέπουν τους λάτρεις του εναλλακτικού τρόπου διασκέδασης και όσους επιθυμούν να βιώσουν την ορεινή φιλοξενία και τη «γοητεία» του Ταϋγέτου να εντάξουν στο πρόγραμμα των περιηγήσεών τους τη γραφική Νέδουσα.

Η ευρύτερη περιοχή είναι εφαλτήριο ήπιων αλλά και ιστορικών διαδρομών. Για την παρουσίαση της Νέδουσας, μέσα από το φωτογραφικό υλικό που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, συνεργάστηκαν οι Άρης Μπαρκούρας, Δημήτρης Κουραμπάς, Βασίλης Καπακλής, Γιάννης Λάσκαρης και Νίκη Γιαννακοπούλου.