Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 17:29

Δωρεάν εξετάσεις σακχάρου στην Πύλο

 

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του σακχαρώδη διαβήτη και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), θα έχουν σήμερα οι κάτοικοι της Πύλου.

Οι μετρήσεις και οι ομιλίες θα γίνουν στο Ινστιτούτο «Νέστωρ» (Παλαιό Γυμνάσιο). 

Ειδικότερα, από τις 4 - 7 μ.μ. θα διενεργηθούν δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, ενώ από τις 7 - 9.30 μ.μ. θα διεξαχθεί το ενημερωτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου θα δοθούν οι διαλέξεις «Σακχαρώδης διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον χειρουργό, επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Παναγιώτη Γιαννόπουλο. 

Η εν λόγω πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών του νομού «Γλυκιά Μεσσηνία», σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου - Νέστορος και τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (ΕΚΕΔΙ), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.