Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 15:38

Χρήματα για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Χρήματα για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με ανακοίνωσή του ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος γνωστοποιεί ότι χθες υπογράφηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας “απόφαση σκοπιμότητας για τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με το ποσό των 550.000 ευρώ, με σκοπό την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού”.

Με τα χρήματα αυτά, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η νοσηλευτική μονάδα θα προμηθευτεί: α) 20 μηχανήματα αιμοκάθαρσης. β) Εναν πλήρη βρογχοσκοπικό πύργο και γ) ένα σύστημα βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι “τις αμέσως επόμενες ημέρες η διοίκηση του Νοσοκομείου υποβάλλει τη σχετική έγκριση σκοπιμότητας στο ΟΠΣ του ΠΔΕ 2018, προκειμένου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης να συνυπογράψει την έγκριση χρηματοδότησης και η διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει στη δημοσίευση της διακήρυξης του σχετικού διαγωνισμού”. Παράλληλα, “ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 985.000 ευρώ που είχε εγκριθεί για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας το περασμένο φθινόπωρο μέσω του ΠΔΕ 2017. Θυμίζουμε ότι αυτός ο εξοπλισμός αφορά την προμήθεια: α) Συστήματος επεξεργασίας νερού. β) Σκιαλυτικής λυχνίας με δορυφόρο, τύπου LED. γ) Τομογράφο οπτικής συνοχής – OCT. δ) Μικροσκόπιο νευροχειρουργικό. ε) Υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης. στ) Σύστημα υπερ/γραφίας καρδ/κής χρήσης. ζ) Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD (πλήρες) και η) Ενδοσκοπικού πύργου ΩΡΛ, HD”.

Ο ανωτέρω ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αναμένεται ότι θα έχει παραδοθεί το αργότερο τέλη Μαΐου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια ενός νέου σύγχρονου ψηφιακού ακτινολογικού συγκροτήματος, προϋπολογισμού 280.000 ευρώ, με πόρους από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας.

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι “με προχθεσινή απόφαση των υπουργών Υγείας εγκρίθηκε η χρηματοδότηση με πόρους από το αποθεματικό του υπουργείου ποσού 340.000 ευρώ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΠΕΔΥ) και 40.000 ευρώ για το Κ.Υ. Μελιγαλά. Για τον εξοπλισμό του Κ.Υ. Καλαμάτας “αναμένεται εντός των ημερών απόφαση από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που θα εξουσιοδοτεί-ορίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας ως φορέα υλοποίησης του σχετικού διαγωνισμού. Στόχος είναι τέλη καλοκαιριού ο ανωτέρω εξοπλισμός να έχει παραληφθεί”.

Με αφορμή τα παραπάνω ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε: «Μέσα από μια τεράστια συλλογική προσπάθεια αρκετών δημιουργικών δυνάμεων, είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι ο τομέας υγείας στη Μεσσηνία αναβαθμίζεται καθημερινά, βήμα-βήμα, τόσο σε στελεχιακό ιατρικό προσωπικό όσο και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άλλες υποδομές. Σε αυτή την προσπάθεια πρωταγωνιστής και αρωγός αποτελεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Μαζί με όλους εμάς, αλλά κυρίως την τοπική κοινωνία, προχωράμε όλοι μαζί δημιουργικά παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς όφελος του ασθενή και του πολίτη».