Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 10:48

Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας υποσχέθηκε ο Μπέζος

Γράφτηκε από την

 

Στην αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τη σημασία που έχει αυτό ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος και να αποσυμφορηθούν τα Επείγοντα του Νοσοκομείου, αναφέρθηκε χθες μεταξύ άλλων ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου παρών ήταν και ο αναπληρωτής διοικητής Παναγιώτης Μπασάκος, ο οποίος αναφέρθηκε ειδικότερα στις προσπάθειες αναβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, το οποίο από εκεί που ήταν να κλείσει μεταμορφώνεται σε νοσοκομείο πρώτης γραμμής όπως είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο κ. Μπέζος προανήγγειλε και την ολοκλήρωση το αμέσως επόμενο διάστημα διεθνούς διαγωνισμού για την ενίσχυση της Πελοποννήσου με 7 νέα ασθενοφόρα, από τα οποία τα 3 θα παραδοθούν στο ΕΚΑΒ Μεσσηνίας.

Πιο αναλυτικά, χθες υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα παραδίδονται 3 οδοντιατρικές έδρες και 1 υπέρηχος γενικής χρήσης. Επίσης, παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε ένας βρογχοσκοπικός πύργος HD, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της ΜΕΘ Καλαμάτας. Ο κ. Μπασάκος ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι παρέλαβαν την απόφαση επιχορήγησης από το υπουργείο Υγείας με το ποσό των 160.000 ευρώ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας (2 αναισθησιολογικά μηχανήματα και 1 λαπαροσκοπικός πύργος HD), ενώ τις επόμενες μέρες δημοσιεύεται η διακήρυξη του διαγωνισμού.

Σε άλλες αναφορές του ο κ. Μπέζος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την παράδοση τις επόμενες μέρες στο Κέντρο Υγείας  Μεγαλόπολης ενός ψηφιοποιητή προϋπολογισμού 20.000 ευρώ.

ΤΟ “ΦΑΚΕΛΑΚΙ” ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ

Οι Γ. Μπέζος και Π. Μπασάκος ανακοίνωσαν επίσης ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, εφαρμόζοντας πιστά τις εγκυκλίους για τη λίστα χειρουργείου, ασθενής που χρήζει χειρουργικής επέμβασης ύστερα από τη διάγνωσή του στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, θα λαμβάνει από τη γραμματεία των ιατρείων -και όχι από τον θεράποντα ιατρό- συγκεκριμένη ημερομηνία χειρουργικής επέμβασης (και όχι στο περίπου). Με αυτό τον τρόπο ο κάθε ασθενής θα ξέρει πολύ νωρίτερα το πότε θα πραγματοποιηθεί η επέμβασή του χωρίς άγχος και αγωνία, ενώ όπως ξεκαθάρισε ο Γ. Μπέζος μαζί θα δίδεται και ένα φυλλάδιο, με το οποίο θα ενημερώνεται ο ασθενής ότι ο χρηματισμός γιατρού είναι ποινικό αδίκημα και αυτό θα πρέπει να τελειώσει.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο διοικητής αναφέρθηκε και σε άλλες εξαγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει όπως οι επικείμενες εργασίες και ο νέος εξοπλισμός στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά (τις επόμενες μέρες ο εργολάβος ξεκινά τις κτηριακές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες αναβάθμισης προϋπολογισμού 40.000 ευρώ), αλλά και στη λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες μιας ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν και να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για 5 συγκεκριμένα έγγραφα.

Ν.Κ.