Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 16:12

Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται το Σάββατο στην Καλαμάτα το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου.

Το συνέδριο διοργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (ΕΜΠαΚΑΝ) και τελεί υπό την αιγίδα του FID (Federation of International Danube Symposia on Diabetes mellitus) και του υπουργείου Υγείας. Οι τριήμερες εργασίες διεξάγονται στο ξενοδοχείο «Elite City Resort».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου, στόχος του φετινού συνεδρίου είναι «οι συμμετέχοντες να διαμορφώσουν πληρέστερη εικόνα για τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου, μέσα από εισηγήσεις ειδικών σε στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια, διαλέξεις, debates, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεκμηριωμένη γνώση και στην ορθή κλινική πρακτική».
Το συνέδριο μοριοδοτείται με 20 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης
(CME-CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί για 10η συνεχή χρονιά η Ετήσια Ημερίδα Νοσηλευτικής, με θέμα «Σύγχρονα θέματα της νοσηλευτικής επιστήμης στα καρδιομεταβολικά νοσήματα».
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ενωσης Νοσηλευτών/τριών Ελλάδας και μοριοδοτείται με 8 μονάδες συνεχιζόμενης νοσηλευτικής εκπαίδευσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Επίσης, το Σάββατο στις 7 μ.μ. στο «Elite» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης κοινού με θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη. Στην εκδήλωση αυτή, που τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» και του Δήμου Καλαμάτας, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Προεδρείο: Ν. Γκιούλος, Κ. Σουβατζή.
Προλογίζει ο Ι. Κυριαζής και χαιρετισμό απευθύνει η Α. Καρούνου.
Ομιλητές: Φ.Π. Τατάκης, με θέμα «Παχυσαρκία και σακχαρώδης διαβήτης». Κ. Μπουκέα, «Διατροφικές συστάσεις στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2». Ι. Παπαδόπουλος, «Αυτοέλεγχος - Γλυκαιμικοί στόχοι». Μ. Ζαφείρη, «Μικρο- και Μακροαγγειακές επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη». Π. Χαλβατσιώτης, «Σύντομη γνωριμία με τα αντιδιαβητικά δισκία». Κ. Σγούρος, «Ινσουλινοθεραπεία και άλλες ενέσιμες θεραπείες στο σακχαρώδη διαβήτη».