Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 15:40

Αδελφοποίηση Καλαμάτας και Abruzzo Ιταλίας για δωρεά μυελού των οστών

Γράφτηκε από την
Αδελφοποίηση Καλαμάτας και Abruzzo Ιταλίας για δωρεά μυελού των οστών

 

Στην προσπάθειά του να μεγαλώσει την αλυσίδα της ζωής ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας “Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος” αδελφοποιήθηκε με τον ιταλικό Σύλλογο Προσέλκυσης Δοτών Μυελού των Οστών της Περιφέρειας του Abruzzo που ανήκει στην ADMO (Associazione Donatori di Midollo Osseo).

Η ιταλική ADMO δραστηριοποιείται στον χώρο από το 1990 και σήμερα αριθμεί πάνω από 406.000 εγγεγραμμένους δυνητικούς δότες μυελού των οστών. Επιδίωξη του ελληνικού συλλόγου είναι να ανταλλάξει απόψεις και εμπειρίες ώστε ο κοινός στόχος με τον ιταλικό σύλλογο, που είναι η λευχαιμία, να γίνει παρελθόν, να μην παραμείνει άυλο όνειρο.

Πιο αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση του “Αρχέγονου Κυττάρου Αίματος” αναφέρεται ότι “είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι γύρω μας υπάρχουν πολλά προβλήματα που ταλανίζουν το σύγχρονο άνθρωπο” και “ο ρόλος του εθελοντισμού είναι καθοριστικός για να περιορίσουμε μερικά από αυτά”.

Ολοι λοιπόν “μπορούμε να γίνουμε εθελοντές. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή θέληση, ευαισθησία, ανθρωπιά. Μπορούμε να δώσουμε ελπίδα για ζωή προσφέροντας ένα μικρό μέρος από τις γνώσεις μας, ελάχιστο χρόνο από το χρόνο μας, ένα κομμάτι από τον εαυτό μας”, επισημαίνει ο σύλλογος. Ανθρωποι που έχουν ανάγκη από αίμα, αιμοπετάλια ή αιμοποιητικά κύτταρα “μόνο ένας άλλος υγιής άνθρωπος μπορεί να τους τα προσφέρει. Η έλλειψη ενημέρωσης, η αδιαφορία και ο φόβος αποτελούν τροχοπέδη στον εθελοντισμό”. Αλλωστε, με όλα αυτά στο μυαλό τους ξεκίνησαν από το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού και αφύπνισης της συλλογικής συνείδησης της κοινωνίας για θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και ειδικότερα την προσφορά σε πάσχοντες από αιματολογικά νοσήματα. Γιατί “μπροστά στην αρρώστια δεν υπάρχει «εσύ» και «εγώ», είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Προσφέροντας εθελοντικά για κάποιον άλλο προσφέρεις τελικά στον δικό σου άνθρωπο ή στον εαυτό σου”. Κι επειδή “ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, με σύνθημα ζωής «Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών» το «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος» αδελφοποιήθηκε με τον ιταλικό Σύλλογο Προσέλκυσης Δοτών Μυελού των Οστών της Περιφέρειας του Abruzzo”.


NEWSLETTER