Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 17:28

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε Πλατύ και Βαλύρα

Γράφτηκε από την

 

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη και να κάνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου θα έχουν οι κάτοικοι αύριο στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας και μεθαύριο Κυριακή στη Βαλύρα του Δήμου Μεσσήνης.

Ειδικότερα, η εκδήλωση στο Πλατύ θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στο Μάντζειο Δημοτικό Κτήριο και στη Βαλύρα στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Ομιλητές θα είναι ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης και η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Αφροδίτη Λουκάκου.

Οι εκδηλώσεις είναι πρωτοβουλία του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» και εντάσσονται στο ενημερωτικό πρόγραμμα «Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη: Υψώνουμε ασπίδα προστασίας», το οποίο ξεκίνησε το 2017 και συντονίζει ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Το συνολικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους δήμους και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας και της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.