Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 10:15

Γιατροί για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας: “Πάρτε το θέμα της υγείας στα χέρια σας”

Γράφτηκε από την

 

Το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης γιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας με όλες τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να δημιουργήσει, παρουσίασε προχθές το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Εφη Γεωργιοπούλου.

Η πρόεδρος, επικεφαλής και άλλων γιατρών - μελών του Δ.Σ. του σωματείου, κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο, τους δήμους της Μεσσηνίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους τοπικούς φορείς να πάρουν το θέμα της υγείας στα χέρια τους και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη στην Περιφέρεια, με νοσοκομεία σε κάθε νομό και με κλινικές που θα λειτουργούν μόνο αν είναι πλήρως στελεχωμένες. Παρατήρησε πως η υποστελέχωση έχει ως συνέπεια την υπερεργασία των γιατρών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ιατρικά σφάλματα και αυτά να προκαλέσουν θανάτους.

Η κ. Γεωργιοπούλου επεσήμανε πως τον τελευταίο καιρό υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με την υποστελέχωση των κλινικών, γιατί αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου στο δημόσιο σύστημα υγείας, λόγω των οικονομικών συνθηκών από το 2010.

Μίλησε για την ανάγκη στελέχωσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, για τους γιατρούς στις δύο Παθολογικές Κλινικές που εργάζονται 15 24ωρα το μήνα και το σοβαρό πρόβλημα στην Καρδιολογική Κλινική, όπου οι γιατροί κάνουν 9 24ωρα το μήνα. Σημείωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να στελεχωθούν τα τμήματα του νοσοκομείου, η Μονάδα Εμφραγμάτων, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ο μαγνητικός τομογράφος.

Η πρόεδρος επεσήμανε ότι “είναι ώρα να κάνουμε αλλαγές. Πρέπει να πάρετε το θέμα της υγείας στα χέρια σας. Ο καθένας σοβαρά χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να φτιάξουμε νοσοκομεία όμορα με κλινικές στελεχωμένες”.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι ο δήμος θα υποστηρίξει τις προτάσεις και διεκδικήσεις τους κι επεσήμανε πως “θέλουμε το νοσοκομείο να έχει ουσία προς όφελος των συμπολιτών μας”.