Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 18:40

Το Συμβούλιο της Κοινότητας για το Περιφερειακό Ιατρείο Φοινικούντας

Γράφτηκε από την
Το Συμβούλιο της Κοινότητας για το Περιφερειακό Ιατρείο Φοινικούντας

Την αντιμετώπιση του ζητήματος λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Φοινικούντας βεβαιώνει το Συμβούλιο της Κοινότητας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
“Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε σύγχυση και έντονη παραπληροφόρηση όσον αφορά το αν θα έρχεται ιατρός στην Φοινικούντα. Εμείς ως Κοινότητα μετά από συνομιλία με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλου διασφαλίσαμε την ομαλή λειτουργία του ιατρείου με την παρουσία γιατρού. Συνοψίζοντας, κάθε μέρα θα έρχεται αγροτικός ιατρός (εκτός των ημερών αδείας). Επιπλέον κάθε δεύτερη Πέμπτη πρωί θα έρχεται επιμελητής ιατρός που θα γράφει φάρμακα και εξετάσεις στους ασφαλισμένους που δεν μπορεί να συνταγογραφήσει ο αγροτικός ιατρός. Τέλος, τα ονόματα των ιατρών που θα εξυπηρετούν το ιατρείο στην Φοινικούντα δεν άπτονται της αρμοδιότητάς μας”.
Το Συμβούλιο της Κοινότητας δημοσιοποιεί και την έγγραφη απάντηση του διευθυντή του Κ.Υ. Πύλου Μιχάλη Ρεντούλη προς τον πρόεδρο και το Συμβούλιο της Κοινότητας Φοινικούντας, στην οποία αναφέρεται:
“Σας γνωρίζω ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Φοινικούντας θα εξυπηρετείται και θα καλύπτεται κάθε δεκαπενθήμερο και ημέρα Πέμπτη σε τακτικό πρωινό ωράριο. Η κάλυψη αυτή θα πραγματοποιείται μόνο από ιατρούς Γενικής Ιατρικής του Κ.Υ. Πύλου. Οι άλλες μέρες καλύπτονται από τον εκάστοτε ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου του Π.Ι. Φοινικούντας”.


NEWSLETTER