Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 07:54

Τεστ σε εργάτες γης στο Κέντρο Υγείας Πύλου

Γράφτηκε από την
Τεστ σε εργάτες γης στο Κέντρο Υγείας Πύλου

 

Τεστ ταχείας διάγνωσης του κορονοϊού (rapid tests) παραδόθηκαν χθες στο Κέντρο Υγείας Πύλου, από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, για να γίνουν έλεγχοι με προτεραιότητα στους εργάτες γης.

Τα τεστ παρέλαβε ο διευθυντής του Κ.Υ. Μιχάλης Ρεντούλης, ενώ στην παραλαβή παρέστη και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, προκειμένου να διευθετήσει με τον αντιπεριφερειάρχη και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας τον τρόπο διαχείρισης των τεστ για όλες τις κοινότητες του δήμου, ώστε να ελεγχθούν οι εργάτες γης, οι οποίοι εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή κατά την ελαιοκομική περίοδο.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δήμαρχος Παν. Καρβέλας δήλωσε: “Τις θερμές ευχαριστίες μου για μια ακόμη φορά στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία, προκειμένου να προασπίσουμε την υγεία των δημοτών μας. Καλώ όλους τους ελαιοπαραγωγούς να προσέλθουν με τους εργάτες τους στο Κέντρο Υγείας της Πύλου, προκειμένου να κάνουν το τεστ. Συμμετέχοντας με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, βοηθάμε στη διασφάλιση τόσο της δικής μας υγείας, όσο και αυτής των συμπολιτών μας”.

Με τη σειρά του ο Στ. Αναστασόπουλος ανέφερε: “Επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας της Πύλου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, προκειμένου να παραδώσω τα τεστ ταχείας διάγνωσης του κορονοϊού, για τον έλεγχο των εργατών γης από τρίτες χώρες, αλλά και να συντονιστούμε με τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας για τον τρόπο εφαρμογής των τεστ αυτών. Χρειάζεται συνεργασία από την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και τις μονάδες υγείας, για να προτρέψουμε όλους τους ελαιοπαραγωγούς να φέρουν τους εργάτες γης για έλεγχο. Αν και απευθυνόμαστε κυρίως σε εργάτες από τρίτες χώρες, η Περιφέρεια έχει ήδη μεριμνήσει και για τους εργάτες από περιοχές εντός Ελλάδας, οι οποίοι θα ελεγχθούν μετά από ενημέρωση, από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ”.

Ο διευθυντής του Κ.Υ. Μιχ. Ρεντούλης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη, δηλώνοντας: «Είναι αναγκαίο να ακούμε τα αιτήματα της κοινωνίας και να συνεργαζόμαστε με την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Με αυτό τον τρόπο θα συνδράμουμε όλοι μαζί στον περιορισμό της διασποράς του Covid-19”.

Τα διαγνωστικά τεστ που δόθηκαν, ενδείκνυνται για την ταχεία ανίχνευση κορονοϊού, καθώς ελέγχουν τα αντιγόνα του ιού και όχι τα αντισώματα, με το αποτέλεσμά τους να εμφανίζεται μετά από 20 λεπτά. Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Κέντρου Υγείας Πύλου, καλώντας στο 27233 60000.


NEWSLETTER