Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 11:32

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας μονιμοποιήσεις στο προσωπικό, χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, έκανε χθες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Στο πλευρό του βρέθηκαν η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας και η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας.
Οι εργαζόμενοι επίσης ζητούν την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και να θεωρείται ο θάνατος προσωπικού από κορονοϊό εργατικό ατύχημα.
Η Πολυξένη Στρατικοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τόνισε: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να διεκδικήσουμε την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά, την μονιμοποίηση όλων των συμβάσεων και των επικουρικών. Να θεωρηθεί ο θάνατος προσωπικού από Covid ως εργατικό ατύχημα. Θέλουμε δημόσια δωρεάν υγεία. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γυναικών που μας υποστηρίζει σε αυτό τον αγώνα μας και ελπίζουμε όλοι να συμπαρασταθούν στον αγώνα που κάνουμε».
Ο Σαράντος Κουκούμης από την πλευρά των συνταξιούχων ανέφερε: «Σαν επιτροπή αγώνα συνταξιούχων Τριφυλίας συμμετέχουμε στην σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών, για να παρθούν μέτρα από το κράτος, για μόνιμες προσλήψεις, για χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, για να εξασφαλιστεί η υγεία του λαού. Εμείς ως απόμαχοι της δουλειάς είμαστε η πιο ευάλωτη ομάδα και τα μέτρα που έχουν παρθεί τώρα με την πανδημία και με τα τεστ και με τους εμβολιασμούς μας αφήνουν εκτεθειμένους, δεν έχουν παρθεί αυτά τα ουσιαστικά μέτρα που πρέπει να παρθούν για να προστατευτεί η υγεία του λαού. Για αυτό συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών»
Τέλος η Κατερίνα Τσιγγάνου από την Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας σημείωσε «Σήμερα συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που κάνει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο. Θεωρούμε ότι τα αιτήματα τους είναι πάρα πολύ δίκαια, ενδιαφέρουν άμεσα τις οικογένειές μας γιατί είναι για την υγεία όλου του πληθυσμού. Τα αιτήματά τους για μόνιμες προσλήψεις και χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας μας αγγίζουν όλους».
Επίσης σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Να στηριχτεί αποφασιστικά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που καλύπτει χιλιάδες πληθυσμού στη Τριφυλία και τα γύρω χωριά. Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι, όλων των ειδικοτήτων. Να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας στην Τριφυλία με όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτών. Να εξοπλιστεί με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, φυσικοθεραπευτήρια κλπ. Να λειτουργεί πλήρως όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου. Να γίνονται τεστ επαναλαμβανόμενα σε όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, κέντρα υγείας και σε ευπαθείς ομάδες καθώς και στους χώρους δουλειάς (σχολεία - σούπερ μάρκετ - εργάτες γης). Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με ειδικευμένο προσωπικό».